~ CliCk mY HeArT ~

Friday, October 29, 2010

Kisah lepas

Ari ni sajer nak wat n3 che asben gi mendaki Gunung Kinabalu. Eh eh tak per ke, mcm blog ni dia punyer pula, lagipun aku lom ada n3 lain, nanti dah ada aku wat yg baru okeh.


Akhirnya berjaya juga dia sampai ke puncak. Alhamdulillah. 
Katanya kalau nak sampai ke puncak ni betul2 kena kuat semangat & stamina. 
Ada juga 2-3 orang kawan dia yg tak sampai kat atas ni sbb dorang dah tak larat & mcm nak pengsan. Rombongan ni terdiri drp staf hospital & ada juga doktor yg join mendaki ni. 

Kawan-kawan yg tak terdaya ni dinasihatkan oleh doc supaya x naik kat atas takut nanti lagi memudaratkan.
Kul 2pagi dorang dah mula mendaki.
 Tujuan utama mendaki awal pagi sbb dorang nak tengok matahari terbit, kat saner kan matahari kluar awal. Sib baik sempat & cuaca pon elok jer. Dah rezeki dorang kan


Kat atas sana suhunya 4 darjah celcius. Sejuk giler wehhhhh...Kalo bercakap tu, mcm korang duduk kt obersi laa, kuar asap jer. Duduk atas ni pon x leh lama2, nanti kan tercungap2 lak krg oksigen. Dah puas bergamba kt atas dorang pon turun. Mula la aktiviti sendiri.


Ada satu kedai ni, entah ler nama apa, dorang makan nasi kt sini maksima harganya RM4 jer. Limited 4 lauk jer boleh amik. Pilih lah aper2, janji 4 lauk macam pic kt atas. Bagi aku murah la tu. 
Kalo kt Putrajaya ni mahunya RM5 ke atas.

Banyak gak ole2 yg che asben beli buat kami anak beranak...huhuhu..
.ingat juga kt kami yer padahal dh bg list hehehe.
 Tima kaceh sayang


macam2 ada. yg ni jer sempat snap. Ada lagi brg2 lain yg dia beli t-shirt aiman, mama, fm, key chain, pashmina.Yg lain2 tu dh bagi pada mil, sil, mak & adik. masing2 dapat habuan.
Mesti mil terkejut sbb anaknya beli rantai loket besar..kih..kih..skali skala. 



***************************

Rasanya sampai ke sudah aku tak lepas piawaian naik atas Gunung KK
Kena kecikkan badan dulu, baru leh sampai ke atas 
kekeke

T__T


4 comments:

mamyharraz said...

kuih cincin kegemaran mamy...
iskk tgk rantai tu mcm teringinlah pulak...ermm nnt nak beli heheee

syariza09 said...

mamy
kuih cincin tu sedapkannnn. suka sangat. oooo berkenan kt rantai yer.
pasni balik sana, leh la beli

Cik Moon said...

oowhh namanyer kuih cincin ke.. penah makan sekali jerkk.. pakcik bawa balik dari sana... sedap3..

syariza09 said...

Cik Moon
aaarr...namanya kuih cincin sbb ada lobang2 leh masukkan jari kikiki

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails