~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, October 5, 2010

Kerah tenaga

Malam tadi aku mmg kerah tenaga en asben. Kalau aku sorang2 mmg tak terdaya. Aiman tak yah la tolong mama, nanti makin serabut pulak
Malam tadi ada projek baiiiiiikkkkkkkkk punya.
projek apa???

Projek ni.....kasi tayang sikit














Buat dadih laaa
Ari ni opis en asben ada jamuan raya, sbenarnya dia nak sponsor dadih kat jamuan
tup tup org opis bg duit suruh buat (duit utk beli bahan2)
Kalau kita sponsor tu x der la nak buat banyak sangat, tak terdaya
Tapi bila dah suruh buat, kena la buat banyak
Dia orang nak lebih kurang 200 lbh bekas dadih ni



Nak tak nak, en asben kena la tolong. Ala bukannya susahpun, tuangkan dadih dlm bekas jer.
I sorang, tak larat la. Dah la periuk besar tu ada satu jer. Pastu terpaksa la gilir2 buat.
Smalam guna 7 peket dadih---perasa coklat, strawbery , mangga
dung-dang-dung-dang kul 1.30 baru tido. 


***************************
Aiman bknny ablh tgk bekas2 dadih ni, ada jer yg dia nak main. Kesian dia mlm tadi, asyik kena bebel jer ngan abah & mama. Sorry yer sayang

7 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah rajinnya... tu la, lenguh tangah part nak tuang masuk bekas tu je... jenuh jugak la kan... hehe

pasni boleh la wat meniaga...

syariza09 said...

x larat la buat banyak2 ni. dah tu buat malam pula tu. mata pon dh nk zzzzzzzz

ainnoraini said...

mcm2 perasa ade yer...rajin betul mak aiman ni yer...
anak2 kak ain mmg suke makan dadih ni...tapi maknye bile time rajin buatkan utk dio org tu...

mrs_yus said...

waa..rajinnye dea :)

*bleh x bgtau cne nk wt dadih ni? dgr org ckp dh ade siap ek? pastu kte just masak je ke cne? :)

syariza09 said...

ainnoraini
biasa la kita ni bila ada penyakit 'M" mmg rasa berat jer nk langkah ke dapur :D

syariza09 said...

mrs_yus

skrg ni dh senang sbb ada jual yg peket tak payah lagi nak bancuh. Banyak ada jual di kedai2 runcit ,kedai kek, supermarket. nak buat pon senang jer. nanti sy tunjukkan rupa peket dadih tu yer

mrs_yus said...

awk, tnjuklah rupe peket dadih tu cmne? nk tgk..pasni sng sket sara nk cri kt kdai :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails