~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, September 2, 2010

Aku cuma nak tolong

Aku buat ni pon bukannya dapat apa2. Satu sen pon aku x der syer ngan mereka2 iteww.
Smalam adalah hari menggantung periuk belanga. Sejak ujung2 ni aku dah rasa malassssss nak masak. feel tu dah x da. Ptg smalam en asben call, dia ajak  aku gi param kat Serdang  after opis yer. Hmmmm Serdang..sempat ker. Mmg la Serdang - Putrajaya tu dekat jer. 

Tapi x tahan ngan jem di bln2 posa ni. Aku pon bg la alasan jem. Tapi alasan tu tak diterima okeh. Pandai pula dia wat ayat penyedap. "Ari ni x yah masak, kita beli jer". hohoho...mmg ayat tu yg ditunggu2. Aku pun on jer.

Tup tup sekerat jln jer lum pon kuar dr putrajaya jln dh pon jem. Haa kan mulut aku ni dh dolat. Tu la tak nak caya ckp bini dia ni. Lastly, buat u-turn & trus gi param kat Presint 2. Kan dah buang karen. Sib baik aku tak yah msk.
Seperti biasa kalo dh dtg sini, aku kan ke gerai ni



saper2 nak cari popia basah plg sedap, aku suggest korang gi la serbu gerai ni
Ingat yer gerai Kak Long 
Jgn pula gi cari gerai Abg Long/Pak Long/ALONG
Yg jual tu cewek2. Yg bukan cewek tugas kat belakang jer
Nampak tak cewek2 teww...Sila abaikan abg bo & makcik senah kt depan tu
Kalo sebiji - RM 0.70
3 biji - RM 2
5 biji - RM3.50 - ni pilihan aku


cuba tgk 
sedapnya..banyak tul kacang cewek tu letak

Yang ni pula

Sirap bandung soda
Nasi beriani
Murtabak pakcik kopiah 
(Niat dihati nk beli murtabak Keramat, x sanggup pula nk beratur panjang2, murtabak pakcik kopiah ni ok per..janji dia buat dengan ikhlas)


**ari nak masak apa wehhh...otak dah tepu nie**

10 comments:

Fara said...

wahhh ujung2 penyakit M dtg yer. hihihihi....ide beku nk masak ape, ni pn tgh menanya pakcik Google idea. hahahaha

ann @ hatiberbunga said...

tetiba terliur ngan popia itew...
tp bila la nk jejak kaki kt param putrajya tu, ntah la nya, kan?

btw, arini i buka poser ngan kengkawan opis. yeay! x masak lagi aku. hehe..

syariza09 said...

Fara
huhu....masih lg tercari2 menu

syariza09 said...

ann @ hatiberbunga
periuk blanga tergantung la ari ni..yipiee

myaishahhafiz said...

saya bleh kata hari bukak puasa mkm popia basah ngan murtabak...

nasi time sahur ajer

syariza09 said...

myaishahhafiz
ni lagi dasyat. ari2 tu mkn popia

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la... dah ujung2 ni kalau boleh tiap2 hari nak beli lauk je... bali rumah letak nasik, bancuh air... hehe

owh, ye ke... tak pernah lagi cuba popia ni. selalu beli yg dekat jual murtabak sekali tu. apa ke namanya pun lupa...

boleh la try pasni... hehe

**ala, beli ja... tak yah masak... (hehe, ayat menghasut)

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~
Betul la Sal. Skrg ni mmg malas tahap gaban. Ptg kelmarin sempat lg p psr g bli udang..mau tak mau kena masak juga la. nk beli kt param kalau yg berkuah ni krg brani la, takut kena yg xpired. nanti skt pewot

adianiez AIDA said...

i like popiah basah !!!!!!!!!
malang nyer bulan pose kali ni lom sempat beli :-(
sedih...

syariza09 said...

adianiez AIDA
cpt2 la cari. lom terlambat lg ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails