~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, July 9, 2009

Sepetang di Chow Kit


Sabtu lepas, aku ngekor mama (my MIL) ke Chow Kit. Dah lama gak aku tak datang sini. Rumah mama memang la kat Kg Baru, tp aku jarang2 sangat nak merayap kt Chow Kit sbb tempat tu terlalu sesak dgn warga Indon. Kebetulan mama nak gi ambik gambar pasport, aku pun mengendeng gi ke UDA OCEAN nak cari barang utk sedara yg baru bersalin & hadiah besday utk ank kawan.

On the way ke Chow Kit tu akan melalui bangunan ni. Tringat la pulak masa study dulu. Kat sini la tempat aku memerah kepala otak aku yg tak seberapa tu.







Mula2 tu aku target nak beli 2 brg jer. Entah mcm mana terbeli pulak benda2 lain. Ngikut nafsu la ni. Apa2 pun perabis duit kat sini tak rugi pun. Barang2 jual murah2 jer. Cuba tengok troli tu, aku leh dapat RM30 je. Kalo kat pasar tani Pjaya, dia jual RM40. Mama pula pandai tawar menawar. Nasib baik ler..


Set tilam bantal ni utk sedara aku, yg ni x leh diskaun lg sbb beli kt Ocean.


Bila nak balik tu aku singgah beli apam balik di Kg Baru. Wow!!!! terkezutttnya aku. Rupa2 nya ada apam balik yg pelbagai rasa. Pilih jer. Harga berbeza mengikut perasa. Ada rasa coklat, cheese, durian, jagung, kacang, blackcurrant, choclate rise dll. Akupun pilih la apam balik berintikan durian. Fulamak!!! Sedap giler. Terangkat bila makan. Durian original tau. Cuba korang nengok ni. Mesti terliur kan. Kalo yg x suka durian tu may be tak de feeling ape2.









2 comments:

ibuhaikal said...

haah..ena pun dah lama tak g situ kak sejak2 dah ada aikal nie..sesak la kalau g time2 cuti..busannn..

syariza09 said...

aaa..la ena. Kalo bawa baby ni x leh gi lama2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails