~ CliCk mY HeArT ~

Monday, July 22, 2013

Bila lelaki yang mengidam.......

Ayooo....tetiba en asben  mengidam pula di bulan puasa ni
Mengidam bukannya sbb isterinya membuyung...tapi perutnya sendiri yg minta diisi
citer mengidam ni sampai dipublish di wall FB...dasyat sungguh somiku hahaha
Teringat2 popia basah yg sedap bangat nun di Desa Pandan


Tercapai gak hasrat bila Sabtu lepas kami berbuka puasa ngan mil di Kg Baru.
Sebelum sampai ke Kg Baru, kami belok dulu ke Desa Pandan.
Oooo PARAM dah bertukar tempat yer, rasanya dulu depan sikit. Tapi elok gak berubah tempat, x der la jln utama tu jem giler.
Kami sampai agak awal. kul 3.30ptg dh spai. Gerai pon ada yg baru  nk buka. Sib baik la gerai popia dh buka.

Nampai jer gerai popia sepantas kilat en somi beratur, sib  baik masa tu Q  lom panjang lg.

Ada dua jenis popia
Popia basah dan popia goreng
Kalau kawan2 nak rasa, cari la gerai Pak Ya Popia
Aku lebih suka popia basah
 Harga dah naik sikit
Seketul RM1
Popia ni besar, puas makan

Yg ni popia grg & sebelah tu baru popia basah
Atas popia tu sos pon diletak banyak & ditabur pula kacang
pergghhh mmg sodap

Tersenyum2 en somi bila dapat makanan idaman

sumber: SINI

Kat PARAM situ juga kami beli air kathira buat pertama kalinya.
Memang sedap sangat, rasa tak cukup pula beli satu bungkus jer...ok nanti nak cari lagi air Kathira..
kalo nk buat ada gak resipi kat tenet, tp ai malas hokeh

-BYE-


6 comments:

che mid said...

Air kathira tu asal utara ke? Pernah tengok tapi tak pernah rasa, Farah anak Che Mid yang study di Penang kata kt sana banyak jual..

Rin Maira said...

nampak pun tau sedap...leh suh incik somi pi carik ni.......

Qhaifa Nur said...

teringin nak makan popia kat putrajaya tuh..besar

posa thn ni jarang dah pergi param...

syariza09 said...

che mid
sy pon x tau kak ayaq tu asal dr mana..mungkin utara kot


Rin Maira
aar sedap bangat..cpt2 suruh incik somi u belikan



Qhaifa Nur
Yg ni kat desa pandan kak

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nampak cam best ja popia tu... Dulu2 memang penggemar popia... tapi sekarang dah jarang beli sebab susah la nak cari popia yg best...

Air kathira tu dok dengar2 jugak org cerita, tapi tak pernah lagi rasa... nak kena try jugak nih... hehe

Rinna said...

Besar gak tgk popia tuh yer.. bebaloi laa ngan harga RM1.. mmg nampak sedap laa.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails