~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, April 18, 2013

Jimat lagi (*__*)

Saya balik kerja turun di Putrajaya Sentral. Kat situ slalunya saya akan singgah ker Kedai roti kek. Kedai tu mcm memanggil2 jerrr. Ye lahhh, masa saya sampai tu agaknya dorang baru panaskan puff....perrggghhhh baunya mmg terpikat. Saya singgah dan beli la dua ketoi, puff kegemaran puff sardin dan ayam. Seketoi dalam RM2.20 la. Puff ni mmg peberet aiman dan abah.

Baru2 ni member dh try buat puff homemade. Mmg menjadi dan yg penting sonang. Berkobar2 la saya pon nak buat gak. Dalam banyak2 resipi ramai yg suggest pakai puff brand kawan  Gi Tesco takder pula, yg ada pon pastri dr obersi. Lastly dapat gak cari kat pasaraya HERO.. Satu pek RM4.50. Yehhh sronoknya. Maka makin rajin la mood nk membuatnya. 
Sabtu lalu terjadilah puff ayam...



Pasni leh buat puff sardin pula...Satu pek KAWAN tu leh dapat dalam 10 ketoi puff...untung beb

11 comments:

Kella said...

betul guna puff kawan tu yaa...
ngapa la saya buat2 tak pernah mau jadi gebu sebegitu?? huisshh.. salah masak ke..

.::Lynn::. said...

resepi inti plz

Qhaifa Nur said...

homemade lagi, sedapnya...
nak makan bole panas balik...

~Siti Hajar~ said...

Wah! pasni blh menega la no...

blh tunjuk contoh tak pek kawan tu, nk try wat jgk...hehehe

syariza09 said...

Kella
aar mmg pakai brand KAWAN, x pasti plak naper Kella buat x gebu.sy bakar dlm 15 minit.


.::Lynn::.
inti tu leh buat mcm inti karipap jer

Qhaifa Nur
betul tu kalo nk rangup, leh la panaskan skali lg


Siti Hajar
x larat dh nk menega, nanti sy tunjuk ok

Cho Zila said...

baguih.. baguih rajinkan dirikan...

syariza09 said...

Cho Zila

hehehe...mood tengah ok

mamyharraz said...

sedapppnya!
ok,nnt nak try buat gak la.
berkobar nihh

Zana Adieyza said...

akk memang rajin.. yummy2!!!

LYAfrina said...

sedapnya..homemade lg puas hatikan..kalo inti sardin btambah lah sedap.

-Sara- said...

paket tu dah siap seketoi2 ke? nak buat gak ah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails