~ CliCk mY HeArT ~

Monday, December 31, 2012

Masih mencari........

Apa yang dicari?
huhuhu barang2 tadika Aiman lom beli lagi...
maklumla kami kan sibuk ngan pindah-randah
mmg target lepas pindah baru beli, kalo beli awal2 takut tak jumpa pula brg2 tu simpan dlm kotak mana.
Cadangnya ptg ni @ esok baru nk cari barang2 aiman...sian aiman.
Kawan2 lain smua dh beli.
Pagi ni sempat la aku research apa yg perlu bawa masa kt tadika nanti.
Aiman pula full day kt sana, off coz la kena bawa persalinan baju.

Ekceli aku risau ngan Aiman. Ada 3 perkara yg aku risau. 

* Susu botol
* Pampers
* Mandi awal pagi


Susu Botol

Dia masih lagi minum susu dlm botol.
Slalunya lps bangun pagi dia akan minum, sblm tido t/hari pon dia akan minum.
Nampak gayanya letak jer botol & susu lam beg dia, nanti aku pesan la kt teacher, pandai2 la depa ejas time minum susu tu.

Pampers
Pampers dah tak pakai lagi, tp masa nk "yak" tu dia mmg perlukan pampers huhuhu, kt rumah leh minta kat mama. 
Dah jenuh gak ajar yak lam toilet, tp ttp juga dia x mau, katanya yak tak terkeluar huhuhu.
Nursery dulu,  cikgu tu bagi dia pakai pampers stp masa, yg ni mmg aku tak setuju la. Dh  puas bg tau jgn bg pakai pampers, tp dibaginya juga
Adoiyai...camana ekk. Nampak gayanya nanti kena la letakkan pampers lam beg dia. Harap2 permulaan ni jer kot. I wish nanti dia dh tgk kwn2 dia yak kt toilet, dia akan ikut kot.


Mandi awal pagi
Sebelum ni hantar Aiman ke nursery dlm keadaan dia tido, so mmg tak mandi la, kt nursery baru mandi.
Tapi dh masuk tadika ni kena la mandikan. Aiman kena la bangun awal utk mandi. Aku pula kluar rumah lam  6.45am kot. adoi...camana la gaya aiman masa nk mandi tu. Bangun jer trus kena mandi, konpem satu taman  leh dengar dia meraung huhuhu. Slalu bangun, pastu relax2 dulu, baru mandi. Ni plak kena ubah, bangun & trus mandi. Tak leh nk lengah2 masa lagi.



Esok pagi ada taklimat tadika. Masa tu baru tahu baju uniform akan dpt atau tak. Yg lain2 akan diterangkan masa tu. 2hb ni mmg wajib cuti, nk tgk aiman masa tu..Kalo petang ni tak dpt kelengkapan tadika aiman, harusla lps taklimat tu trus ke kedai cari beg dll.
Camana la nanti first day Aiman kat tadika tu.

************
Biasala anak baru masuk tadika, maknya dh risau macam2 huhuhu

7 comments:

-Sara- said...

semua perasaan tu sama apa yg sara rasa sekarang ni..syaqir pon masuk tadika jugak :)

Qhaifa Nur said...

susah juga mcm tuh...kena latih aiman dgn gigih lagi syariza...
klau dpt cikgu yg faham ok...yg sebaliknya itu yg kita risau....

Azlina said...

memangla kak, anak yg nak masuk sekolah, kite sebagai mak bapak yang terlebih risau itu ini kan..

pasal botol susu tu akak boleh bagi kat cikgu, sebab aina pon memang tinggal je bekas susu kat tadika.

pampers pulak standby je dalam beg. pagi tu lepas mandi pakaikan je macam biasa. tapi lama2 bila aiman tengok kawan2 dia yak kat toilet, kompom dia pandai sendiri xnak pakai pampers.. dunwori kak..

hmm. pasal mandi pagi memang kena banyak sabar sikitla ibu-ibu yer.. kena mood baik okla.. tapi mari mood xbaik diorang, kite pon jadi mak tarzan la, abes 1 blok dengo.. sabo je la..

selamat bersekolah ye aiman, jangan noti2 taw.. :)

mamy harraz said...

bab botol dgn tido tu sy pun runsing..harraz jugak masih berbotol susu sampai skrg!

utk trial class december ni start class jam 10pagi..tp utk januari time table sebenar ialah jam 8 pagi start class..habislah sya sure sy bergaduh besar dgn harraz sbb nak paksa dia mandi pagi T___________T

apapun harap diorg boleh sesuaikan diri dengan secepatnya.amin.

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rasanya, kalau dah biasa dok taska kurang sikit masalah nak sesuaikan diri dengan tadika...

Tapi yang lain2 cam masalah yang 3 tu, maybe slow2 boleh kot atasi... mula2 mungkin mencabar, lama2 nanti dia dah biasa, InsyaAllah senang... :)

syariza09 said...

tq kawan2, pesanan uols sangat2 membantu (*______*)

Anonymous said...

Mm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails