~ CliCk mY HeArT ~

Monday, November 12, 2012

Ramai sangat yang berprasangka buruk...

Assalammualaikum......hai semua...lama rasanya aku menghilang...mcm2 kejadian berlaku minggu lepas. Ramai yang tahu my parents dah balik dari Tanah Suci kan, alhamdulillah depa selamat sampai sini...bapa sihat, cuma mak jer yg tak sihat. mak demam teruk & nk cakap pon suara x der der, dia demam until now..sian.


Ke mana pula aku menghilang yer...aku tak ke mana2, ada jer terperap di rumah..buka sajer2 tapi aku & Aiman diserang demam. Dah lama sbenarnya aku tak kena demam, mcm tu gak ngan Aiman..demam kali ni tercabar gak lerrr sbb org sakit terpaksa jaga org sakit...en asben pula gi kursus isnin - Khamis, Jumaat tu baru aku leh gi keje, bergilir ngan asben plak..huhuhu

Aku demam 2 hari jer, lepas tu terpaksa gak EL sbb nak jaga Aiman, dia demam on off, sian anak mama..4 hari gak ler tak kerja...nk buat mcm mana kan, bukannya suka suki x g keje, tapi terpaksa ok...kalo ada en asben leh la gilir2 cuti, tp dia dah tak der, terpaksa la aku take over.

semakin kurus la Aiman, susu tak nak, mkn pon tak nak...pasnii kena misi naikkan badan la.
Semalam Aiman dh tak demam, cuma batuk tu berkahak la lagi...penatnya tgk dia batuk.

***************************************************

Biasa la kalo dh cuti lama ni, ada jer bunyi2 kan.....mentang2 la sebelum tu aku dh cuti sbb parents aku dh blk sini, ada plak bunyi2 aku dok bersuka ria ngan parents...leh plak dok tanya aku kt rumah ramai org ka...sapa yg ada..gila!! nonsense!!! aku dok sakit jaga anak, depa ckp lain mcm pulak...mmg org camni molot puaka...sorry to say! 

Ingat mak bapa aku tu tak ingat nk balik kg ke...Jumaat sampai KL, esok Sabtu tu depa dh balik Perlis....org yg dh lama tinggalkan rumah mestila igt nak balik cepat...benci betul aku ngan org2 camni.... suka sgt berprasangka buruk, ermm tak per lah, hanya Allah saja yg tahu..........

6 comments:

#ciksuzlin said...

Bukan niat saya nak jadi batu api, tapi mulut-mulut org mmg jahat kak. Kadang-kadang saya tak faham kenapa org suka ckp mcm tu. Jeles tengok org cuti ka? kalau jeles, awat xamik cuti sama. takpayah dok sibuk2 nak bunyi2.

-Sara- said...

siannya aiman..dh okey ke belom tu?

org2 cmtu mmg xleh tgk kite senang..dorg tak beranak kot..kalo beranak ni mmg cmtulah.. nak wat cmne..

mamyharraz said...

musim demam skrg ni sya..sy pun baru kebah dr demam..ank beranak pakat tak sihat..

mulut2 tak de insurans ni mmg ramai..kt sini pun sama ada je nak komen buat kita bengkak hati..apapun sabar jelah kan dgn org2 mcmni..

SiTi said...

biasa la kak... org x tau masalah kita suma tau ckp jer... penah jer mcm tu... siap ckp sikit2 cuti jer... kot anak kita sihat walafiat xde kita mcm ni....

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

siannye demam...biasalah org dear...ader je yg tak puas hati...abaikan mereka..:) salam kenal dari YM..:)

syariza09 said...

thanks yer kawan2...biasa la kan molot manusia, ada jer yg tak puas hati...kekadang tu geram gak ngan mulut2 puaka camtu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails