~ CliCk mY HeArT ~

Friday, December 9, 2011

~Macam Debaran Pengantin~

Ari ni aku dh masuk kerja..Aiman dh pun sihat, thanks uols. W/pun dh sihat dia ttp ada di rumah coz en asben dh pun apply cuti ari ni. Semalam mmg aku suruh dia standby jer kot2 Aiman demam, turn en asben pula utk coti. En asben pun malas nk ubah borang cuti, x per skali skala cuti dok umah...tp kan...lagi best kalo cuti tu dimanfaatkan utk kami dating tgk Ombak Rindu...ooouuccchhhh Aiman...di mana mama nk letakyer...nk letak umah mil semata2 nk tgk OR..malu la pulak..oklah...dusssshhhhh satu kali...stop dreaming!!!!




Ari ni nk citer kisah tetamu yg dtg pd Sabtu lepas...ada yg dh tahu kan...x per..nk citer gak.


Tetamu ni mmg dh lama aku tringin nk jumpa, tp x berkesempatan pula. Tapi bila dpt SMS drp dia yg nk dtg Putrajaya, trus jer aku ajak lunch kt umah...x kira la umah aku tinggi melangit pon, nk ajak juga..huhuhu.
YES!! offer diterima...mula la memikirkan menu2 yg bakal dimasak...maklumla, org yg x pandai masak mmg gini..kalo tetamu nk dtg, mesti rasa cuak...so, aku masak jer apa yg aku tahu, malas nk buka2 buku resipi....Mula2 tetamu kata nk dtg kul 12pm, aku pula takut x sempat nk siap, aku suruh dtg koi 12.30..hehehe nampak sgt aku ni panik..kuikuikui...


Tengah2 masak, tetamu sms kata nk bg aku ready, dia ganjakkan pula masa ke koi 1pm...orait..no hal.


Nk dekat koi 1pm..hati tu dah debar2...sumpah..x tipu..mcm2 rasa ada...rasa mcm pengantin baru pon ada..debar2 tgg laki lam bilik...hahahaha..


Tengah2 debar, dpt sms tetamu nk tgg point yg senang utk jumpa, umah aku ni mmg susah sikit org nk jumpa. Kebetulan pula ari tu en asben gi kenduri ngan aiman kt presint 8, terpaksa la tetamu tunggu en asben blk dr kenduri..Maknanya dh lebih koi 1 la..siann pula kat depa..dh lewat utk lunch.



tak sempat buat desert yg canggih manggih..sempat buat kastard koktel berkuah jer..tu laa yg plg simple


yehhhh...tetamunya dah sampai..sebelum ni kenal di blog jer. dh lama juga la kami follow memfollow.

Rasanya ramai yg dh kenal ngan IZAN...
bapa2 masih sembang kt meja makan, mak2 pula sembang kt sofa..baru la best nk bergosip bagai..
First time jumpa ngan Izan..



pic from izan
akk edit kaler..kononnya nk kurang gebu kt pp tu :)
************
First time jumpa ngan izan, mmg best...comel orgnya..mesti izan terkezutttt tgk akk yg kembang kuncup ni kannn...hehehehe...camana ekk nk jadi comel molek mcm izan..
mcm2 yg kami sembang, belajar bahasa baru pon ada kann :)...bertambah best sbb izan ni peramah, suka dengar loghat pahang dia...


pic from izan
*******
cer tgk Aiman ni, org lain sibuk, dia pon wat sibuk gak.
Sibuk nk pakai baju boiboiboy yg lom kering tu..dia ni mmg fanatik ngan boboy..dh pakai tu bukannya sepasang, tapi 3 pasang baju dipakainya..berlapis2....aiiissshhhh...

pic from izan
*************
ibu2 bergosip..bapa2 menggoreng......goreng gitar
dua2 ada minat yg sama..ok la tu..leh tukar2 citer pasal gitar & gajet2 gitar


Gedebuk gedebak...izan pun balik ke umah cousin dia. Tapi yg pasti ari tu mmg sweet moment....sronok dpt jumpa ngan Izan. insyaallah kalo kami ke Pahang, leh singgah umah izan pula. Tp kena buat appoiment dulu lah yer, baru leh dpt rasa kek2 izan yg sedap tu :)

pssttt...kalo dtg pjaya, jgn lupa calling akk ok, nk bermalam umah akk pon boleh..dialu2kan


21 comments:

~izan~ said...

Ya Allah kak,smpai skrg kami masih bercerita ttg akak dan suami.dua2 sgt peramah dan sgt baik hati.kami sgt terharu.

insyaAllah ada rezeki kami dtg lg,tq sudi terima kami jd tetamu.makanan sedap2.aiman plak comeynyer!

eh loghat phg ke kak?bkn,tu loghat tganu+kelantan haha!

i lap u la kakak!

che mid said...

Syabas.. bertambah lagi teman maya ke alam nyata.. nanti sampai giliran che mid, jgn kata tak boleh tau.. dtg satu gerabak ha ha

gambar tu kan.. sekali tengok mcm adik beradik pun ada la..

Qhaifa Nur said...

kalau akak pun berdebar juga tunggu tetamu...
seronokya moga silaturrahim berpanjangan..

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, bestnya dapat jumpa rakan maya... tak pernah berkesempatan lagi jumpa rakan maya... teringin jugak... huhu

**memang kalau nak terima tetamu istimewa nih berdebar semacam je rasanya... :)

syariza09 said...

izan

eh bkn ekk..bkn per, maklonng akk yg dok pahang pon ckp mcm tu gak

syariza09 said...

che mid

adk bradik??ala kakkkk..jauh beza tu, dia kecik, saya gedabak

syariza09 said...

che mid

adk bradik??ala kakkkk..jauh beza tu, dia kecik, saya gedabak

syariza09 said...

Qhaifa

Insyaallah

syariza09 said...

Qhaifa

Insyaallah

syariza09 said...

Lady Salwa

tu laaa...kita ni bila lagi :)

syariza09 said...

Lady Salwa

tu laaa...kita ni bila lagi :)

hajarus said...

hajar pun camtu klu orang nak mai jerk muler la dok sakit perut berfikir nak masak per... pastu time masak muler la gelabah jerk... ikikiki...

-Sara- said...

bestnyaa jumpakawan blogger..rasa nk jumpa gaklah ngan akak2 yg pndai2 masak terutamanya nii..hehe

mamyharraz said...

ptg td dah komen.tp kenapa tak keluar kt sini.

ok,takpe ni komen lagi sekali ;

meriahnya menu sya masak..ok,skrg terus rasa jeles sbb nak jugak mkn masakan sya :") lagi2 koktail tuuuu

tuan rmh&tetamu (izan) dua2 comel.kecik molek.kalau sy dok sebelah anda berdua terasa kesasaan diriku tauu hehehe

Aleyn said...

Wah...dah jumpa Izan rupanyer...dah bukan kawan maya lagi lah ni....bagus..bagus

Tau dah ...Izan tu mesti peramah orangnyer

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemmm..bestkan dpt jumpa kwn yg kita kenal kat alam maya ni....

eja n kakD bila plak mau jumpa?heheheh...

Fara said...

erm...kita bila nk bertemu yer kak? sama-sama org utara ni.

syariza09 said...

Hajarus

aar kann..sokmo jd camtu :)

syariza09 said...

Sara

meh la dtg putrajaya..pandai msk apanyer..x abis lg tuntut ilmu ni :)


mammy
aar la..rasanya mcm mammy dh komen tp naper x kluar pula, dh ilang kot..nanti kita jumpa la skali lg, x puas la jumpa kt kenduri jer ari tu

Aleyn
aar nk jadi kwn realiti, bkn maya lg hihihii


Fara
eh betoi ka..utara kt mana tu


Ladyzul
kalo singgah KL habaq mai tau

~Siti Hajar~ said...

Nti kami turun KL nk terjah Putrajaya la, nk terjah rmh & kacau Aiman...hahaha

Izan tu comel suka tgk dia...hehe

Fara said...

kak sya: jitra mai niiii...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails