~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, November 16, 2011

Minggu yg kelam kelibut

Ni sbenarnya dh draft ptg smlm, tp x sempat nk abis, pagi ni continue..Awal2 biasa la buat keje ok...kat cni kena la rajin2 coz ada cctv kannnnnn....ken ala pastikan ko ada di mana2 sudut, menandakan ko buat keje...ye tak..heheh
eh eh eh idak ler... kerja biarlah ikhlas. Waktu lunch pula aku tido, maklumla koi 5.30 dh bangun, ada gak ler geng setido hehehe...meh nk citer kisah pg smlm.



Alkisah pagi tu aku try gi sendiri, en asben antar sampai LRT sg besi, & lrt maluri aku berenti coz amik bas pula. masa nk melintas jln tu, terpikir pula camna la nk cross jln...nampak jejantas, tergagau2 pula cari jejantas...tunggu punya tunggu satu bas pon elek. mmg masa tu aku dh lewat, 7.45pg baru sampai ctu, ni gara2 masa naik LRT kena tuka stesen la. Last2 aku tunggu sampai kul 8.30, bas pon elek, aku tahan jer taxi...bayangkan 45minit tgg bas, mcm2 ragam aku leh tgk...yg siannya tgk aso naik bas, dgn nk touch kad lagi...yer la dh tua, mana la reti sgt nk wat smua tu..


Bila naik taxi, ngan driver tu yg ala2 x reti nk g jln opis aku..akhirnya selmat juga la sampai...RM4.20..tu pon dh kul 8.45am...nasib ler...boss pon paham, minggu ni punch aku mmg kelam kelibut.


Balik pulak aku amik bas, LRT & ERL...tu pon sampai umah dh kul 7pm..ngam2 azan maghrib...dh tu en asben muka dah kelat...sedih tau, blk keje disambut mcm tu...perjalanan blk umah pon dh azab semacam..waktu2 mcm ni hati aku cpt rasa sedih, maklumlah stress...bila org terdekat pun x paham ngan masalah kita, mula la rasa sebak..tahu2 jer air mata dh kluar..bknnya apa kebetulan pula dlm 2 hari ni aku skt pinggang & belakang...may be urat2 badan terkezut kot kena kembara camtu.


Tapi rasanya skrg dh ok sikit, pagi2 6.30 dh kuar coz nk tumpang kawan seopis. Dia tgg kat lrt sg besi..alhamdulillah..ilang sikit stress..kul 7.20 dh sampai opis...lega..ptg semalam sampai rumah pun awal, kul 6.20ptg dh sampai putrajaya tp ngan bantuan ERL la...tapi kan masak juga ari2 naik ERL..jap nak kira tambang seharian.....




Pergi

LRT - 1.60
Bas - 1.00
Total= 2.60

Balik: 
LRT - 1.60
Bas - 1.00
ERL - 5.30
Total= 7.90


PERGI + BALIK = RM 10.50
....leh tahan gak..tu baru sehari




errrmm...ujung minggu ni nk try bawa kereta la








     

7 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

teringat masa berulang alik kerja kat KL dulu... memang azab jugak la... keluar matahari tak terbit lagi, balik matahari dah terbenam... huhu

**memang jenuh duit jugak la kalau berulang ke tempat kerja yg jauh...

hyazz said...

wah boleh tahan gak rege nye tuh...tapi ok lagi dari aii tu azs...

mamyharraz said...

mmg luas pemandangan sya skrg..

esok2 mesti dah terbiasa..oklah tumpang kwn..dptlah awal smp rmh kan.

~Siti Hajar~ said...

jenuh gak nk ke tpt keja baru ni yer...sabar byk2 tau, pasni try la drive, duit tmbg tu blh boh minyak, sama je kan..

Mmg sedih bila org xfaham kesusahan kita...huhu

Wawa Tasliman said...

sabar ok... penat, duit banyak keluar.. hubby wawa pun jauh dari putrajaya ke shah alam.. tak jam sangat tapi duit banyak keluar.. sob sob..

~izan~ said...

akak..izan yg baca ni rasa kalau izan kt tmpt akak,izan xbley huhu.sbb penakot sgt2 nk naik mcm2 tu.tp izan kagum dgn org yg keje ni,bgn awal pg,siap2,gegas ke sana sini.tabik dgn akak!

intan morsalin said...

sya lagi prefer drive dr public transport..bukan pe..kita yg stay kat putrajaya ni cam susah sket la...mmg byk bas ke putrajaya tapi x tau nak naik yg mana 1 kan...so terpaksa naik ERL...ERL lak 1/2 jam 1..so kita kena ikut masa dia..kalau dah terlepas train tu mmg kna tggu la stgh jam lagi...
tambang train n petrol pon lebih kurg er..n yg penting kita x terkejar2 train...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails