~ CliCk mY HeArT ~

Friday, October 21, 2011

Menghitung hari

Last week dapat surat yg betul2 buat aku terkejut. Masa tu baru jer kebah demam, dapat surat tu rasa nak demam lagi sekali.






Surat tu mampu buatkan aku gembira, syukur dan dalam masa yg sama rasa sedihpun ada. Sebab apa aku kata , aku sedih, sebab aku belum bersedia nak tinggalkan office ni. 
Nak tak nak, terpaksa gak akur pada arahan sebab ni kali ke3 HQ offer kenaikan ni. Kali pertama (last year) aku ditawarkan di Kota Samarahan, Sarawak, kali kedua (last month) pula di Bintangor, daerah Sibu Sarawak juga dan bulan ni pula di Cheras. Takkan la kali ni nak tolak, lagipun ni untuk masa depan gak. Naik pangkat sikit jer, tp syukur lah, tu rezeki untuk aku sekeluarga.


 1 November berkuatkuasa aku di opis baru. mmm nak minta tangguhla seminggu dua. boleh boss?? Sebenarnya aku bukannya tak biasa berpindah randah tempat kerja, opis sekarang ni pun dah opis ke 4, selama aku bekerja. Dah biasa bertukar2 suasana dan kawan-kawan pun makin bertambah. 4 opis tu bukannya sbb aku ditukarkan, ada yg aku sendiri yg minta tukar sbb ikut asben, & ada juga yg opis tu sendiri yg bertukar bangunan baru.


Pasni banyak perkara yang akan berubah. 


Sekarang opis ngan rumah dekat jer, kluar 7.45 pon no hal. Pasni kul 6.30am dh kena kluar, rasanya aku gi tempat baru naik LRT & bas jer kot. 


Pasni en asben akan amik tugas urusan anak, antar amik kt nursery, ptg2 bg Aiman mkn, layan dia main,
kalo nk tgg aku, agaknya kul brp la leh samapai umah, ntah2 kul 7 kot, maklumlah nk kena naik 2-3 public transport


Masa utk berbloging pun mungkin agak terhad, mcm sekarang aku nk update kt opis bila2 masa pun ok jer. Pasni kat opis baru, entah mcm mana laa..kalo tgk blog bersawang tu , paham2 jer laa..mestu aku rindu ngan korang smua


Dah masuk opis baru ni, mula2 aku kena buat2 skema dulu, dh lama2 esok baru la leh wat cam prangai hantu....hahaha




Ekceli x mampu nak sembunyi perasaan sedih nak tinggalkan kawan2 yg serasi bersama. pasni aku x dpt lagi nk join rombongan cik kiah ke mana2jualan utk cari inner tudung, shawl...auuucchhhh...rindu sgt ngan moment smua tuu



12 comments:

Mama Gee said...

alaaaaaa rs nk nanges plak ni.....

Pn. Zana said...

kena pindah yer? takpe2..tabahkan hati ...:)

mamyharraz said...

pertama sekali nak ucap TAHNIAH!

tentang suasana baru tu..lama2 oklah.mula2 tu mmg kekok dan teringat-ingat tempat lama..tp dah serasi nnt mesti ok :)

*tumpang gembira :))

Zana Adieyza said...

demi masa depan yg lebih baik, so insyaAllah keputusan ni akan bawa lebih banyak rezeki utk akk & keluarga..

Faina Arisya said...

waaa... tahniah.. rezeki tahun ni..

~Siti Hajar~ said...

Tahniah!

Sekbek xjauh xpyh bpindah randah..

Husna said...

beli bb ler kak azmah senang cket nk keep in touch heh heh heh

~izan~ said...

tahniah kak..bisnes apam kat opis baru nnt jgn lupa kak..

murah rezeki akak lagi dan lagi..Amin...

Fara said...

Demi rezeki....tabahkan hati, kuatkan semangat kak.
Positif thinking...kt tmpt baru dpt kwn baru, suasana baru.

smg akak terus berjaya!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

tahniahhhhh ... ;-)

dela said...

demi masa depan family terpaksa lah berkorban... tahniah ye..

Wawa Tasliman said...

tahniahhhh.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails