~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, August 24, 2011

Thn ni bagi duit raya kat Asteruk

Mencik tau! Time nak pakai duit ni la mcm2 yg jadi. Tak pasal2 kena bagi wet kat  Astro. Sbb per???
Sebab bila buka tv jer jadi camni


pastu ada la tulis services not available...pastu kejap ada gambar, kejap tak der. Pastu bila dh nazak, trus x der gambar langsung...Sakitnya ati....
Bila call astro, mmg dia ada ckp akan panggil technician, & caj derang dtg jer dh $50, tu lom masuk kos baiki kerosakan alat2 ganti. 

Ni kalo total of coz la main ratus2. So masa poket tgh kempis tu, terpaksa la kami pakai antena, janggal pulak sbb dh lama x guna.
Hangin gak ngan gambar yg blur..kejap ok kejap kluar bunyi bzzzzzzz( tu kiranya siaran lari2 la).
Ni poket tengah kembung, call smula Astro utk panggil technician.


pic: google

Bila dh cek sana sini, rupanya dekoder Astro kami tu kena kilat...huhuhu...brg2 lam dekoder smua kena ganti baru. Tup tap tup tap kena la $150 termasuk caj derang dtg umah...Cian cik asben kena kuar duit, cian juga kat aku.
Kalo idak leh la aku merasa wet raya $150...


ni tak pasal2 pula Asteruk yg dpt duit raya


12 comments:

zures said...

hahaha ngatkan apabenda asteruk tu...memang teruk pun....harga naik tp service hancussss

eima said...

syg kan duit... tak bg tak leh nk cite raya plak kang

syariza09 said...

zures

mmg betul...hancus sgt2, tp dh x der pilihan

syariza09 said...

eima

tu laa..nk kena bg gak wet tu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nasib kakD tak pakai esteruk....

kakD pun tv rosak juga...nak kena perbaik jglah..walaupun ada 1 lg tv kat bilik...tv yg rosak ni kat ruang tamu...kena perbaik sbb sepupu nak balik beraya nanti lepa tak leh tngk tv lak....

TAPI nasib perbaik kat adik beradik..kena cas beli brg ja Rm60 hengget....

-Sara- said...

aissyy mmg asteruk betollah!

mamyharraz said...

mmg asteruKK kann =P

sy pun pernah kena mcm ni..sama problem T.T

AzMask said...

Kena beringat nih... tutup suis & cabut plug setiap kali nak kuar rumah.. RM150 tu duit minyak balik kampung tu..

Lee-Yan-Naa said...

time nak raya nio plak la kan dia nak rosak..takpe kak,dugaan berpuasa tu..selamat hari raya kak..awal plak kan wish heee

~izan~ said...

huhu..cian akak..tp tu la,kalau x pakai kang gmbr plak meragam..mmg asteruk mkn duit kita sokmo.

mummy_ayu said...

memang la asteruk..nie nak naik pulak charge bill dia..service mcm tu gak, hujan skt dah tak leh tgk.sabar jela..

hyazz said...

la kena kilat rupa nye...tak pasal pasal melayang duit u...kalau tak leh shopin2 lagi ari ni..kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails