~ CliCk mY HeArT ~

Friday, August 12, 2011

Jalan lenggang kangkung di Langkawi

ermmm nak continue n3 cuti2 Langkawi boleh tak...hehehhe..dh nak sebulan dh gi, tp n3 ni x abis2 lagi.
sambungan drp n3 ni tau...mcm kekok pulak nak sambung hehehehe


Hari ke2 di Langkawi kami ke Makam Mahsuri, ekceli dh pernah gi tapi saja nk bawa mil jln2 sini.
Bayaran masuk Dewasa RM5.


kuih goyang/ kuih ros
kuih karas
kuih meneram/ kuih tlinga k***
semua kuih ni dibuat di sini...sedappp...sila beli yer


anak menantu cucu besan bergamba kenang2an


ni la periginya
bukannya dalam pon, cetek jer
kalo tgk ke bawah x rasa gerun pon.
kalo perigi  yg pernah aku tgk sblm ni, dalam sangattt, sayup jer nampak air lam perigi tu




mama & abah with dak tecit yg mcm2 ragam


ntah ler sejak dua menjak ni dak tecit suka nau sengeh camni


Lepas cuci2 mata di sini, kami terjah semula ke Pekan Kuah. My mom mau pegi kedai Ram's.
kalo uols pernah gi Langkawi, mesti tau tu kedai apa..selesai gi kedai tu, kami ke rumah sepupu pula utk makan tengahari di sana. Semasa balik weols singgah ke tempat org minyak...opppsss...bukan. Kami ke kedai Minyak Gamat Nusantara.


Biasala kalo pergi bukan ari minggu, lengang jer..

aku teruja ngan note atas
"Jangan Pulang Tanpanya!
kalo nk jawab leh tak...
"ada aku kisah!!!"
hehehehe

mak shopping...anak pon shopping
yg aku risau, nampak tak tangan Aiman....isshhh...kalo ler botol2 tu jatuh ke lantai & pecah...nangis mama mu nk bayar gantirugi
yg aku pun, bknmain xsyen amik bakul macam nk borong tp idak lerr....belanja biar berhemah


yg itam tu minyak gamat, jgn gatai2 bagi budak tecit masuk, kang tak pasal2 kena jerit.
makcik yg jaga minyak tu, siap bg petua kalo kaki ada nerekah, amalkan sapu  minyak gamat ni. 
Insyaallah leh ilang.

Abis shopping, kami blk hotel utk relax jap, ptgnya baru terjah ke pantai.
daaaa...dh penat.


nanti aku update lg ok, x lama lagi tamat la kot  n3 Langkawi....maap yer citer kisah2 purba..hehehe








10 comments:

~izan~ said...

akak,gmbr dgn minyak gamat gergasi tu ada tak? hehe...

izan pun byk citer lama2 kak tepek kat blog,so izan pun nk akak citer lg pasal langkawi sbb izan baru sekali je pegi,maybe ada tmpt yg izan tak pergi lg tp akak dh pegi =) bley wat pnduan =)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ritu pergi tak perasan lak ada orang jual kuih muih tu... Next time pergi harus lah mencari... hehe

**untung ada sepupu, leh pi jalan2 cari makan kat umah dia... :)

syariza09 said...

~izan~

x amik pon..masa tu panasa sgt..malas arr..x per la izan, samalah kita khatamkan citer2 purba tu ...hehehe

Kt Langkawi akk x jln2 sgt pon

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

x pa, pasni kalo p lagi, blh la beli :)

-Sara- said...

ermm purba pon purbalaa..haha

MrS. F!zA said...

sedondon ngan mak! ahaks

hyazz said...

hahaha...sopin lagi...ni bukan bapak borek anak rintik dah ni...tertukar.. mok borong anak borong...hehe

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer tgk ramai blogger terjah langkawi, cepat la citer lagi kisah jln2 kat langkawi ni...hehe...tumpang seronok kwn2 jelah..

bila la Langkawi ng gamit kami p sana nih, lama xterjah langkawi...huhu

ieda said...

agaknya akan dtg mcm2 lagi yg ada di langkawi kan :)

.::Lynn::. said...

kuih karas....kuih karas....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails