~ CliCk mY HeArT ~

Friday, July 29, 2011

Frust menonggeng

Sebab per???
Timbul masalah2 mcm di bawah


Tepung
Bahan2 skrg mmg x berkualiti ker?
Sblm ni mmg pengguna setia tepung cap Sauh, tp sejak dua menjak ni, lain mcm jer tepung tu.
Ada ker tepung tiruan???

Telur
Selalunya bila beli kat kedai biasa tu telur gred A besar2.
tapi kali ni telur gred A mcm gred Bjer..
Tokei kedai tu tipu gred telor ker?????

Aku tertipu????


Bila dikukus, bukan lg jadi apam polka dot,tapi dah jadi apam bulan.
Kesudahannya adunan yg dh siap dibancuh, dituang ke sinki sambil tutup mata...huhu
Tak sanggup nk jual kt org, kalo rupanya dah buruk benor.
Lobang sana sini, kalo sikit2 tu ok la.
Biarlah rugi pon, aku redha jerr
redha juga bila mlm td tido koi 3am, 3 kali bancuh adunan tp hasilnya tetap hampeh


sekian, luahan hati tokei apam







8 comments:

AzMask said...

sabor jek lah... kalau org di kampung, diorang jemur tepung sebelum buat kuih. Kemudian ayak pulak.

~izan~ said...

alahai kesian akak..kenapa agaknya ek..

bab tepung tu izan tak sure la plak kak kenapa tp kalau izan mmg selalu ayak dulu tepung.tp akak mesti buat kan..akak lg terer bab apam..hmm..

telur tu betul kak,kecik sgt skrg ni.izan nk wat kek pun kena lebihkan sebiji dlm resipi.

kalau meniaga ni mmg nk kena diri sendiri puas hati baru kita nk jual kan,baru berkat huhu

mamyharraz said...

meh sini nak pelok sikit :)

alalaa sabar k sya ni salah satu dugaan utk jd tokei apam yg berjaya :)

syariza09 said...

AzMask

sini nk jemur2 susah la pulak

syariza09 said...

~izan~

tpg tu mmg ayak, tp jd mcm tu juga.
org lain ada gak yg jual w/pon dh rupa bln, tp akk x sanggup la

syariza09 said...

mamyharraz

tu laa...meniaga ni sikit sebanyak ada risikonya

munna said...

hari tu munna buat pun jadi mcm tu rupanya...mula2 elok2 bula yg last2 dah tak cantik mcm mula2

~Siti Hajar~ said...

Cer tukar ke tepung gandum Faiza, sy guna tepung tu la, mmg harga agak mahal sikit tp puas hati..

Sy pnh gak buat apam polkadot xjd tp sbbnyer cup tu jenis yg tebal (kertas tebal) munkin haba masa mgukus tu susah masuk kot (blh diterima akal ke alasan nih)...huhu

*Psssttt...sy dah buat puding triffle tu utk potluck hr ni, thx kongsi idea yer..sedap!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails