~ CliCk mY HeArT ~

Monday, August 23, 2010

Makan2 hujung minggu

SaBtU
Pertama kalinya utk thn ni, Sabtu lepas aku baru jalan2 ke Pasar Ramadhan (PARAM) Presint 2. Kalo hari biasa mmg aku tak sempat singgah, ye lah punch card pon dh kul 5.30, dlm nak tgg che asben & anak dah pon kul 5.50. Kalo nak singgah semata2 nak beli kuih, rasanya tak berbaloi kot. Smua tu akan melambatkan aku sampai ke rumah, dh la nak bersilat kat dapo lagi.

Kebetulan pula Sabtu ari tu, stok lauk pauk dlm freezer pon dah tinggal sikit, mmg sah ler kena gi PARAM. Bila dah ke sana, dah tak tau nak beli apa. Lastly dapat la beli ayam percik YATI. Restoran Yati Percik ni pemes juga bg penggemar makanan Kelantan. Tapi ayam yg aku beli ari tu biasa2 jer. May be sbb dia tak bag xtra kuah percik kot. Kuih muih yang dijual smuanya nampak sama jer...Bosannya. 
Lps ni kalo tak singgah pon tak per. Janji hajat aku dah pon kesampaian.

aHaD
Seperti biasa hari AHAD adalah hari utk aku memborong di Pasar Borong. Nak buat stok utk seminggu. Kalo gi pasar ni, sedar tak sedar duit laju jer kluar mcm air hmmm. 
Menu samalam adalah :-
Ayam bakar serai

Ikan bakar berempah

Kurma daging

Ulam pegaga (baru blajar makan ulam-ulaman)

Sambal belacan (buat banyak2, stok utk minggu ni : D )

Kangkung goreng belacan (yg ni aku tak masak, tp adik yg buat (tgh belajar masak) lupa pula nak snap

Yg tu smua lauk pauk  smalam. Ari pula nak masak apa ya??


9 comments:

MRS. K said...

pergh.. menu sume bakar-bakar...

.::Lynn::. said...

sambal belacan mcm nak kenduri...

MrS. F!zA said...

bli kuali leper sng bakar besi pon tk lekat ats ikan.. hehehe

mrs_yus said...

wah lauknye nmpk meriah! ;)

syariza09 said...

MRS. K
hujung minggu jer sempat main bakar2, kalo ari biasa ai pula yg rasa nk tbakar

.::Lynn::.
yg nk mkn 3 org jer, stok pula mcm 10 org nk mkn..wakaka..x per..gerenti licin

Fiza
yg leper tu mmg dh ada pon, tp lbh suka yg mcm ni..lbh trasa sedappp

mrs_yus
hujung minggu jer lauk pauk napak meriah, kalo ari biasa...suram jerk...ekeke

mamyharraz said...

ni yg mcm nak mkn ayam bakar pulak :P

hyazz said...

wah...bab bakar ni aii malas skit...len kali leh odr ngan u jer...leh x

~~*Lady Salwa*~~ said...

La, sama la...hari sabtu pi PARAM. 1st time jejak kaki ke situ... tapi memang tak best pun PARAM kat ptrjya nih, tak banyak choice... betul tu, pasni malas dah nak pi.

Ahad pun sal pergi pasar borong gak la... tapi tak dak pulak selisih no... hehe.. memang betul tu, pi pasar borong ni, rasa nak beli ja semua benda... hehe

syariza09 said...

mamyharraz
ptg ni leh la bakar2..kalo sempat la :)

hyazz
sonang bakar2 ni..tenggek kat atas dapo..pastu biarkan jer...jgn sampai hangus dah ler..

~~*Lady Salwa*~~
hik.hik..kita ni slalu p ari yg samakan. ya la sal..mkanan yg juai kt situ, lbh krg ja..pi mai pi yg tu jaa

Smalam p psr brg awai sikit, sib baik x brp ramai org. Rasanya x byk mbeli pon, tp bila kira2 blk , bw $100 tp baki $20 jer....grrrr p mana la duit2 tu :0

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails