~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, July 13, 2010

Rasa mcm ari ni ari Isnin pula. Maklum la smalam aku coti, temankan mak kt rmh hehe. Sbenarnya aku nak suruh mak masak sedap2 sblm balik.
Mak: tak p keja ka?
Aku: dak...nak suruh mak masak sedap2..boleh??
Mak: nak masak apa?
Aku: Masak nasi beriani boleh?? Lama x makan yg mak masak..(ngeh..ngeh..aku wat muka simpati)
Mak: Boleh...kakak (panggilan utk aku) pi la bli brg2 nak masak tu.
Aku: okehhh...no hal
Dgn cargasnya aku ajak che asben(dia x coti, singgah jap je) gi pasar beli lauk pauk. Puas ati bila dapat rasa masakan mak smalam....Air tangan mak la yg plg sedap, ye la kalo kita masak sendiri rasa lain. Kebetulan pula my brother letak anak2 dia kt rmh aku, x gi skolah pula budak2 tu (sbb homework x siap). Aku kena la pula jd cikgu kt budak2 tu ajar wat homework. Aiman pun sronok bila dh ramai2 mcm ni. Malamnya keluarga my bro bertandang kt rmh aku leh la merasa nasai briani mak.

pic sumber google (smlm x sempat snap..trus ngap jer)

Ari ni pun bawa bekal bihun yg mak masak...hmmm kalo ari2 mcm ni kan best..
Ari ni kul 12 mak n bapa akan balik ke Perlis.....kita jumpa lagi masa raya nanti
......Bye....
Hepi sangattt

3 comments:

MrS. F!zA said...

best kalo pagi2 bawak bekal mak dari umah org tolong masak kan.. kekeke

~~*Lady Salwa*~~ said...

OO, oghang perlis ka... hehe

Betul tu, masakan mak la yang paling sedap kat dunia ni.. hehe

syariza09 said...

MrS. F!zA
uuiissshh...mmg best la. ari2 ada org dok masak kat kita

~~*Lady Salwa*~~
ya laaa. oghang perlis , sbb tu la ari tu tanya sal org mana sbb tgk ayat2 n3 ada persamaan ngan logat utara :)

masakn mak la yg da best!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails