~ CliCk mY HeArT ~

Friday, May 21, 2010

Planning lain. jadiknya lain

x jadi pula nak kursus. Ahad malam, Aiman dah muntah2, abis smua yg dia mkn kluar, rasanya lbh 10 kali gakler dia muntah. dah tido pun still terjaga & muntah..Minum susu muntah, minum air pun muntah. Aku pun x leh nak tido, asyik terjaga jer. Tu pun Isnin pagi ada hati lagi nak gi kursus sbb rasa mcm asben leh control Aiman. Tapi atas nasihat mak (sib baik masa tu mak ada kt rmh) aku pun x gi kurs, Aiman pun dah lembik, slalunya bila skt mcm ni, ank nk ngan mak jer..

Ari ke2:   Pagi Isnin bawa Aiman gi klinik swasta sbb nk gi klinik kjaan ari Isnin mesti full, lagipun bila tgg lama kt klinik risau pula aiman muntah kt ctu. Doc pun ckp Aiman dh banyak kehilangan air & garam dlm badan, bahaya utk dia. Doc bagi soy base utk gantikan susu lembu. Tapi Aiman x minum sbb x sedap. Air garam pun dia x nk minum.

Ari ke3:   Selasa, makin teruk pula. Awalnya nk minum susu & air, pastu muntah & ciri birit pula. Petang bawa Aiman trus gi bah. kecemasan kt hospital. sib baik x yah tgg lama. Doc amik darah & masukkan air. Mula2 doc kata x yah admitted. At last terpaksa gak admitted sbb Aiman masih 1thn lbh & lum blh ckp skt kt ner, so doc nak pantau dulu. Start ari tu berkampung la aku kt spital. Sian jer negok Aiman, mata makin ke dalam, muka makin cengkung, badan pula dh makin kurus. Bagi biar la dia dok spital dulu, at list doc tau apa yg nak buat. Kalo dok kt rumah kita x tau nak wat per.





Ari ke4: Rabu: Dia dah ok drp sblm ni, dah boleh bercakap, duduk & minta susu & air. Lega bila dia tgk dia dh minum & mkn. Darah still lagi amik. doc ckp garam 7 blood blm seimbang, x leh balik lg. kul 11 mlm, doc dtg check, katanya ada bunyi lain pula kat bahagian jantung. Tersentap bila dengar camtu. Aku musykil bila dia sebut ayat2 medic ni. Bukannya aku paham. Bunyi kat jantung tu maksdunya apa? May be ...x nak sebut. Aku takut, harap2 smua tu x betul. :-(



 Kasih mama, x leh tgk aiman sakit..mama mesti emo..

Ari ke5 Khamis: Dia dah ok. Tgn dia bengkak sbb kena masukkan air. Asyik nangis & sebut sakitttt sambil tunjuk tgn dia. Doc stop masuk air. Amik darah skali lg. Ptg ni kalo x der aper2 dh blh blk..ye haaa aku pulak yg suka. Letih wooo dok spital, kalo blk rmh pun terpaksa lari2 kejap. Aku ni yg x pernah drive mlm pun, berani kan diri utk drive...hik..hik..leh pula taya naik atas divider tepi , gelap x nampak.
Dekat2 nk blk, dia cirit birit pulak. x de la pulak aku ckp kt doc. Kul 6 aku pun dh kluar. Tp next week ada appoinment nk check bunyi kt jantung..harap2 x der masalah lain pulak.

Wahhh..Aiman dah suka ria, dah leh duduk, bangun, membebel..sejuk ati aku. Legaa

Aku tidur atas sofa ni la, empuk camner pun aku tetap windu ngan katil d rmh :). Ikan2 sbg hiasan dlm wad.


Ari ke -6 Jumaat: Aku gi keja. Asben pula jaga Aiman. Ari ni still lagi cirit birit. Aku dah mula risau sbb takut dia akan lembik lagi. Cuma aku pesan kt asben srh cairkan susu, bagi air garam yg doc bagi & kasi air 100 plus dulu. Harap2 dia sembuh cepat. Rsanya ari ni nak gi cari soy base, susu lembu kena stop kejap. 

Di sudut hati: Doctors & nurses smuanya baik2, bercakap lemah lembut jer..Cuma yg aku x suka makanan utk mak x sedap tapi bubur nasi aiman sedap bangat kekadang akupu balun gak.  Satu lagi tido aku x lelap sama ada siang @ mlm sbb kejap2 doc dtg, kejap nurse pulak, kejap2 cleaner pun nyibok sapu sampah ler, amik sampah ler, mop lantai ler hu hu hu sob..sob

4 comments:

Ogy said...

alahai syiannya aiman....aunty doakan aiman cepat2 sembuh..semoga tak de masalah yg serius...

syariza09 said...

Ogy ...

"Tq aunty..Aiman pun x nak sakit2 lagi" kata Aiman :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Salam...

Pernah jugak dok wad... Teman anak 4 hari 5 malam... Memang seksa betul rasa. Habis sakit2 satu badan...

Moga2 aiman cepat sembuh ye...

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~ :betoi2..lenguh satu badan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails