~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, July 9, 2013

Jadual menu masakan setiap hari


Esok kita dah puasa kan, maka secara otomatiknya jadual aku pon berubah.
Mula2 punch card. Sebelum ni masuk keje 8.30am, kiranya waktu sesuai la dengan aku yg jauh ni. Tapi bulan ni aku awalkan ke pukul 8.00pg baliknya kul 5ptg. Bulan2 puasa ni harusla balik awal, rumahku kan jauuuuhhhhhh.



Dah masuk kul 8 ni, tercungap2 jugakla nk sampai opis. Awal bulan ni jer dh 4kali punch merah huhuhu sedih2..dh masuk kul 8 ni pagi2 tak terkejar nak naik train ERL Putrajaya. Saya kena naik LRT coz tak nak tukar2 train lagi, nanti tak sampai lak opis kul 8. Pagi2 terpaksa la en asben hantar ke LRT Sg Besi, pastu dia u-turn semula ke Putrajaya, jem la juga tapi dia sempat la antar aiman dan sampai opis b4 kul 8.30am. sib baik dia pilih masuk lewat.



Jadual masak pon bertukar gak. Bermula malam ni kena masak waktu malam. Kalo dulu2 sempat lagi balik keja masak2 before berbuka. But kali ni kenot okeh, rasanya aku sampai rumah pon dekat2 org nak berbuka kot. Kalo belipon mungkin yg jenis bakar2 jer lah, ikan bakar ker, ayam bakar ker. Kalo lauk2 ni risau nk beli sbb dulu2 pernah terbeli lauk basi.
errrmmm nasi pon mcm kena masak waktu malam jer, sampai rumah leh panaskan jer..usulnya ni dh pon dibagitau ngan en asben, yg best dia pula yg cadangkan masak nasi waktu malam jer. ai ok jer, tapi rasa sedih tu tetap ada sbb kena makan nasi semalam huhuhu..slalunya kalo berbuka ni mesti nak makan yg baru2 jer ...sob sob sob.
google

Skrg ni tengah gigih siapkan jadual masak harian. Kalo ada jadual ni senang sikit, x yah la hari2 nak pikir apa yg nk dimasak. Hari2 pikir leh stress tau...So setiap hari kena tukar menu dan try cari resipi-resipi baru. Kalo asyik menu yg sama, muak juga kan
Lauk pauk semalam en asben dh belikan, beli sikit jer dulu, kang sabtu ni nk ke pasar lagi. Segala tok nenek bawang dan cili pon kena blander awal2 dan simpan, baru la senang nak masak.



3 comments:

Qhaifa Nur said...

bab sediakan juadah buka posa...pening sikit he..he..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama la, bulan puasa ni dah tukar masuk kul 8.00... walaupun dok dekat, tapi nak kena balik awal jugak sebab nak masak... hehe. Kononnya azam tahun ni nak masak tetiap hari, no more bazar Ramadhan... :)

**sama la, pernah jugak terbeli lauk yg dah basi... sob sob...

Aleyn said...

betul2..tgh menggoogle gak nih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails