~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, March 15, 2012

~ Tidak membosankan ~

Ni nak story kisah aku berkursus selama 2 hari...citer ringkas2 jer lah, kang ada plak yg bosan.
Ni kiranya kali pertama berkursus kat opis baru. Apa yg aku rasa mmg lain drp kursus yg pernah aku pergi sblm ni. Aku amik kursus Peningkatan profesionalisme kakitangan....Kiranya kursus ni lebih kepada perkara2 dlm pekerjaan la.


Kursus ni mmg x jemput org luar utk talk, smuanya yg bg talk adlh pensyarah2 kat sini. Yer lah, kat sini kan banyak jabatan, jab. bm, b. inggeris, matematik dan sewaktu dengannya. Aku suka ngan cara pensyarah ni, keseluruhannya pandai tekel audien, x ngantuk pon beb. Ayat2 yg digunakan mmg meresap ke dalam jiwa...cewahhh.  Kami banyak diberi aktiviti sama ada berkumpulan ataupun individu. 


cer tengok ni...salah satu xtiviti yg dibuat, ni dlm segmen integriti


setiap org diberikan sampul


Setiap org ada kesnya sendiri. Cer tgk kes aku ni.
kerap dtg lewat, x komited, x serius...errrmmm
korang jgn igt ni kes betul2 tau...lakonan semata-mata
Setiap kami diberi watak yg berlainan, ada yg jadi staf, ada yg jadi bos, pengarah, masyarakat, pemerhati

kerana kes tu aku kena mengadap bos, & dapat la amaran yg kena gantung...huhuhu
ke sana sini mencari bos...kejap jumpa bos, kejap jumpa pegawai, kejap jumpa kaunselor, 
ikut kes masing2 la

ok...ni bknnya ada skandal...sesajer ter'aksi" panas...hehehe
cer tgk tag yg gantung, derang smua dpt yg positif coz situasi mereka sorang pekerja yg rajin

maap ler blur pula
masa ni kaunselor tgh interview prasaan audien yg kena kes mcm aku...akk ni mmg stress sgt2 sbb dia mmg x pernah lewat pon gi kerja..
yg aku peliknya, naper aku x rasa apa yg akk ni rasa ekkk..
may be sbb aku slalu lewat kot.......hehehe

moralnya: kaunselor menasihatkan kami bekerja dengan amanah&  serapkan nilai2 integriti

Masa kursus kami diberi mkn sekali sahaja (lunch)
syukur lah kan
Ni kami menuju ke cafe utk mkn
Sayup jer cafe tu, tu la salah satu sbb aku malas ke cafe.
Tempatnya bawah bukit & terpaksa turun anak tangga yg kecik2...kalo jatuh kat tangga tu, malu wehhh


ok...itu sajer citer kursus aku. Dalam kursus tu juga aku dengar ni drp salah sorang pensyarah:

Manusia hari ini ramai yg sangka-sangka

Makan banyak dikatakan pelahap
Makan sikit dikatakan diet

Org diam dikatakan sombong
Org berbincang dikatakan mengumpat

Org yg pakai baju baru dikatakan menunjuk-nunjuk
Org yg pakai baju buruk dikatakan miskin


Jauhilah sangka2 kerana ia boleh merosakkan ukhwah


4 comments:

MrS. F!zA said...

kmah semua kes yg buruk2 je..hahaha

MRS. K said...

kak, yang klinik tu klu ikut mmg takyah pegi dah.. tapi saja nak pegi timbang berat, amik ubat cacing skali.. lagi pon die dah kasi appointment kan? pegi je la.. huhuhu. buku klinik tu simpan tau nanti masuk skolah nak guna lagi

Salmiza said...

dah lama x g kursus...last awal 2010.. jbatan pendidikan xde duit katanya..huhu

Zie said...

Wah bestnya gi kursus... tahun ni belum pi lagi huk huk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails