~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, December 27, 2011

~Tragis 25 Disember ~

Ahad ritu en asben ajak jln2, aku on jer la..sapa yg x mau jln2..lokasi kami ke One Utama Damansara. Ingatkan lepas tu nk ke Ikea, pastu terus ke rumah mil.






#tragis coz kami berkelah tepi jalan secara tidak sukarela huhuhu
#sekejap, lama pula tu...dari kul 12.30 - 5.00pm.
#kereta break down..mulanya temperature naik, pastu dh ok..kreta pula x leh start, bateri pula kong...bila dh beli bateri baru, skali lagi temperature naik tandanya panass
#cer bayangkan keadaan kami masa tu...huhuhu..yg siannya Aiman la berpeluh2...nk tinggalkan kreta, kedudukan parking lak x betul, en asben pula ke hulu hilir cari bateri. tunggu jer lah..berkelah berbekalkan air soya 2 kotak, satu roti kentang...huhuhu


#penyelamat sampai..abg & kak ipar dtg, abg aku mmg banyak pengalamam bab2 kreta rosak ni..aku pula call adik suruh dtg amik aku & Aiman...kesian ngan Aiman, dh mcm2 ragam dibuatnya
#rupanya abg ckp kipas kreta x bergerak..
#kesudahannya aku balik putrajaya ngan kreta adik aku, abang aku pula follow kereta en asben dr belakang coz kereta aku tak leh jalan direct..jalan kejap, berenti kejap..rasanya 4 kali berenti juga nak sampai putrajaya


tertunggu2 bila la kreta nk ok, kt mulut asyik sebut JJ




dh penat berdiri, duduk la pula..banyak nyamuk pula kt belakang ni..


akhirnya baju yg lawa, bertukar baju singlet jer...tu pon dh lencun ngan peluh..dh mcm2 aktiviti dibuatnya, main pasir la, cabut pokok la..ikut suka la, janji jgn wat prangai yg bukan2





Semalam baru antar kreta ke bengkel..smuanya dh ok, ptg smlm jg leh amik..siapkan duit jer...bulan ni duit mmg mcm air.....ari tu tayar pecah, ni kena beli bateri & kipas kreta lakk...
mmg duit bonus perabis kat situ jer lahh...sian ngan en asben, x per lah yang...sama2lah kita tanggung..
apa yg penting, kerjasama




****
masuk OU semata2 g toilet & bli roti jerrr

10 comments:

MrS. F!zA said...

mak berjam2 tggu.jgn kata budak mengamuk, mak budak pon leh ngamuk..meleleh2 air ketiak..haihh

Mama Gee said...

omak ai..punyalah lama..pergh dgn org2nya sekali kuar asap nih..

~Siti Hajar~ said...

malang xberbau awk, rezeki keta dpt bateri & kipas baru tu...huhu

Aiman dah lagak cam bos tgh tgu driver siapkan keta je, semuanyer pic Aiman, mana pic mamanyer, mama tgh buat apa ms tuh ha...hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai dugaan ... sian budak2 ler menunggu ... sib baika da bju standby boleh tukar ke singlet ..

hyazz said...

habis duit bonus kan...sama lah kiter...huhuhu

wahida said...

bila jadik mcm ni mmg kesian sgt kat anak kan..huhu...

keta ni mcm tau2 je kita dpt bonus kan..keta aku pun sama mintak nak masuk bengkel...huhu...

Qhaifa Nur said...

kete pernah rosak kat higway, terpaksa tunda...masa tu sarat pregnant berpeluh kami anak beranak....naik kete temperature selalu saya jeling..

mamyharraz said...

kalau jadi kejadian mcmni..kerjasama dua pihak sgt penting..sy pun pernah alami mcmni.

syariza09 said...

Fiza

mmg pong...segala mak bapak peluh menitik

Mamagee
kluar asap kot tlinga dah ni

Siti Hajar
makeup maknya dh cair..mana leh tunjuk picas hahaha

Nurul
baju spare mmg ada coz niatnya nk singgah umah mil kejap


hyazz
keta buat hal juga ker


Wahida
keta pon pandai minta bonus kt kita huhuhu


Qhaifa
ada pengalaman juga yer


mamyharaz
kos bahagi dua..nk ringankan beban

~izan~ said...

alahai..kesian akak sefamily.bnda2 mcm ni tak diduga.izan pn penah kena mcm ni keta asben yg dulu.nk balik ke kl dr pahang berapa puluh kali benti kat highway.kes temperature naik gak.

kalau dh pakai keta ni,mmg duit ada je nk guna..Alhamdulillah keta akak dah ok..

izan dpt bygkan mulut aiman time kat situ hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails