~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, November 3, 2011

Ooooo......mcm ni rasanya ikan salmon (O__O)

ni ler yg ikan salmon yg belum disiat2 yer adik2...pecah peluh aku tangkap ikan ni ^_^


kesian kannnn....nampak sgt jakun, org lain dah tak heran, aku jer yg baru terhegeh2 nk rasa...kikikiki....
nak wat camner, org lain leh mkn sushi lah, tako lah...yg  aku ni tekak melayu susah pula nk terima..mmg x der harapan nk duduk Jepung...nk pakai kimono pong lagilah nampak pelik, kulit mcm manggis tp ada hati nk pakai kimono....sob sob sob.


minggu yg lepas2...en asben baik ati bawa kami naik cruise...eh tak...tipu jer, bawa kami naik ship, tapi naik ship kt Kg Baru jer lah....kebetulan masa tu mmg kami gi umah mama. Pas Maghrib trus kami ke sana, The Ship Kg Baru, kena gi awal2, biasala Kg Baru ni tempat mkn banyak, tp tempat parking susah bangat. Ajak fil, dia x mo, fil ni mmg susah nk berjalan2, x brp gemar. ok, kita tapau utk fil.



Ni mmg tempat wajib utk bergambo..
Ekceli aku nak jer amik mcm2 gambo kt dalam tu, tp tu la, hasrat terbantut...asal bunyi keceng keceng ( amik gambo ngan hp jer...sob sob) smua org  pandang aku....wehhh, x suka lerrr tgk2 camtu...nk jer aku ckp yg aku ni blogger, wajib la amik gambo byk2

 ni en asben punyer...combo set
chicken + lamb chop...sedap!!
tp lam pinggan ni mcm dh nk abis mkn jer












ni la set salmon
aku bayangkan dia buat mcm fish & chip, salut ngan tepung, tp rupanya2 mcm ni jer.
rasa mcm mkn ikan goreng la pula
terkebil2 aku tgk mil mkn fish & chip, nyesal pula x amik set yg sama mcm mil..
x per lah, lagipun ni first time rasa ikan salmon kannn


suka suki jer en asben amik pic ai mcm ni, nampak sangat org jakun rasa salmon...huhuhu
Aiman mmg x der lam gamba mkn2 ni, mcm biasala, kami makan, dia jadi supervisor.....ke sana sini ukur lantai kat situ



Saper-saper yg gi Kg Baru leh la singgah sini, makanan pun sedap dan yg penting murah-murah belaka

11 comments:

mama tisya said...

ikan salmon mmg best & mhl regenye...kalo ikan mcm dory mmg tk brp sedap sgt

Mama Gee said...

Ikan salmon mmg jarang org buat goreng dgn tepung, mcm fish n chips tu selalu org grill je utk mengekalkan kemanisan rasa ikan salmon tu....

Amacam leh terima ke? Ai punya feberet tu...Kaya dgn omega3..bagus utk otak...bg aiman makan pun baguss...

mamyharraz said...

kiut je aiman bergambar kt depan kapal :)

harraz pulak kalau ke situ sibokkk nak tgk ikan! tensi tensi..tp bestkan kt situ harga mmg berpatutan :D

nnt dah biasa makan salmon mesti sya suka hehee

hyazz said...

bess tu...leh try nih..tapi bile????
hehehe

MrS. F!zA said...

sejak akhir2 ni terliur tgk makanan laut.. sedap eh salmon..semalam jmpa belangkas msak pedas..pon nmpk sedap.. huhu

che mid said...

Ada rasa macam ikan kembung tak.. he he..ikan talapia ke..

ha, nak buat kek lobak tu, lobak tu sagat je kasar-kasar k...

ainnoraini said...

tak pernah mkn..sebab kak ain tak makan ikan yg besor2...mkn ikan kecik2 jer...

Qhaifa Nur said...

set salmon tu nampak sedap...
mana tak sedap ikan mahal..

SiTi said...

nmpk sedap...ct pun x penah rasa...sbb ikan2 kurang makan laa...tah tekak ni susah benar nak trima nya

ieda said...

ramai cakap sedap ... tapi sowiii akak x lalu nak makan :)

yumx3 bila gk lamb chop tuu :)

MRS. K said...

salmon mahai! orang kaya nih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails