~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, July 26, 2011

Baru tau Old Town 3 in 1 ada pek kecik

 Smalam kan ari gaji, mcm biasa la jalan2 kt Petronas cucuk duit. Pastu dh ada duit tu, tawaf lam tu 2-3x. terjumpa la ngan OT 3in 1 ni. Kebetulan plak stok kt opis pon dh abis, beli ajerlah pek kecik ni. Lagipon dh nk posa, bli banyak pon x terminum nanti. Cukupla utk lepas kan hajat minggu ni.


first time jumpa pek kecik, dlm kotak gitu
RM3
ada 3 peket
pagi bekpes air OT & Soto


SOTO
Sedap mkn panas2
Slalunya tekak ni x biasa mkn menda2 berkuah waktu pagi
Tapi ari ni x der pilihan, mkn jer lah, yg ni jer pon yg  nampak menarik


leh tak nk citer pasala makan2 ari Ahad lepas, dh alang2 tu aku masukkan dlm 1 n3 jer lah
Ahad ari tu, kan mak masih ada, aku & adik mcm biasa la mesti la nk mkn masakan mak
Pagi tu  eh dh t/hari pon dlm koi 12pm kami ke Pasar Borong Selangor sambil2 melawat rumah baru  kami tu. Dah ada pon org yg pindah kt situ, insyaallah nanti kami pon akan menyusul.

Menu ari tu simple tp marbeles.....air tangan mak mana leh vs air tangan mamak...erkkk..gulp..geli pulok citer tangan2 mamak ni.. dh stop!! tangan mak aku putih tp tangan mamak ni x berapa nk putih.

ni request drp adk aku, minta mak aku buatkan kari style India, merah2 sikit. Dia ni sejak keje ngan company India, suka sungguh mkn kari...aiiisssshhh


kangkung grg belacan

kerang rebus
skali skala mkn ni buat perut gue berkocak

sambal belacan wajib ada

ni utk mereka2 yg mkn ulam
aku x sentuh pun

Ikan bakar berserai selar & talapia
Ekceli aku x brp mkn ngan ikan talapia ni sbb x tahan ngan bau, tp mak ajar kalo nk makan ikan talapian yg kura ng berbau, beli jer ikan talapia merah. 
Walawehhhhh.......mmg betoi la. Sedap sangatttt. X rasa pon hanyir (tp pastikan kena basuh ngan tepung & asam jawa dulu la)


~tamatla kisah makan2 ku~bukannya mkn t/hari tp dh jd minum petang koi 3.30 baru melantak nasi~










6 comments:

Mama Gee said...

bestnyaa ada OT pek kecik...kalo jumpa lg..belikan ai yaa...

mamyharraz said...

adoii sya..melelh tgk soto tu siap dgn bergedel ^^

air tangan mak mmg tiada bandingan kan.

syariza09 said...

kalo i g petronas, nanti i belikan

syariza09 said...

mamyharraz

bergedel tu sgt2 sedap

~izan~ said...

bley plak ek akak sebut air tgn mamak izan pun bygkan kekeke..pdhal g mamak selalu je haha

sori kak,mlm td izan godek2 blog tlg tukar header blog asben,then terguna id tu hehehe

Lee-Yan-Naa said...

Asal tengok makanan je mesti nak terliur kan..padahal baru pas makan tu..air tangan ibunda memang maveles!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails