~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, April 21, 2011

Lelaki rakam aksi seks jiran maut kena tikam


Oleh Poliana Ronnie Sidom
bhnews@bharian.com.my
2011/04/21

Suspek berang selepas mangsa tunjuk rakaman kepada anak 




KOTA KINABALU: Ia bermula dengan mencuri rakam aksi seks pasangan suami isteri yang juga jiran berhampiran rumahnya menggunakan telefon bimbit kira-kira jam 12.30 tengah hari kelmarin.
Tidak cukup dengan itu, lelaki terbabit menunjukkan rakaman curi berkenaan kepada anak lelaki pasangan terbabit yang berusia 17 tahun dan beberapa jiran sambil melemparkan beberapa komen sinis.
Bagaimanapun, perbuatan tidak bermoral itu berakhir dengan tragedi apabila La Kampo, 47, maut akibat ditikam dengan pisau oleh lelaki dalam rakaman itu, kira-kira tujuh jam kemudian. 

Kejadian berlaku di perkampungan setinggan Kampung Bukit, Batu 2 1/2, Sandakan, kira-kira jam 7.30 malam kelmarin. 

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Rowell Marung, berkata suspek mendapat tahu aksinya di kamar tidur dirakam apabila terdengar suara mangsa berbual dengan anaknya di ruang tamu. 

Katanya, mangsa dikatakan menunjukkan rakaman di telefon bimbit itu kepada anak remaja suspek di rumahnya (suspek) sambil melemparkan kata-kata sinis dan didengar oleh suspek. 
“Melihat suspek keluar dari bilik, La bergegas meninggalkan rumah suspek dan menunjukkan pula rakaman sama kepada beberapa jiran. 

“Tidak lama selepas itu, suspek dikatakan pergi ke rumah La dan memberi salam sambil meminta izin untuk masuk. 

“Suspek kemudian mengarahkan La duduk di kerusi manakala isterinya berada berhampiran. Secara tiba-tiba, suspek mengeluarkan pisau sepanjang kira-kira 15 sentimeter (sm) lalu menikam perut serta lengan La sebanyak lima kali, mengakibatkan mangsa mati di tempat kejadian. 

“Suspek kemudian keluar dari rumah itu dan terus ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sandakan dengan membawa pisau yang dipercayai digunakan dalam kejadian itu,” katanya ketika dihubungi Berita Harian, semalam. 

Mengesahkan kedua-duanya bukan warga tempatan, Rowell berkata, La mati di tempat kejadian dan mayatnya dihantar ke Hospital Duchess of Kent untuk bedah siasat. 

Katanya, suspek kini ditahan reman, manakala kes disiasat menerusi Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati. 




sumber sini
tutup tingkap. tutup langsir; berselimut

8 comments:

Che Mid said...

sori.. tak reti nak komen ..nak ketawa pun tak boleh, nak kesian pun tak guna..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hai mcm ni pun ada ka...apa la punya jiran...lps ni kena berhati2 bila...ber dot..dot..dot...hehehhehe

-Sara- said...

tulah pasal..xreti nk ckp cmne..but jiran die tu mmg mongoks lah, xde keje cri pasal lak..huhu

syariza09 said...

Che Mid

hehe...baca komen akk pon sy dh tergelak

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

hati2 ngan jiran anda :P

syariza09 said...

-Sara-

terlebih rajin kot

mamyharraz said...

alahaiii sedih sgt! mcm takde keje lain nak buat...manusia manusia..

~Siti Hajar~ said...

ish3! mcm2 la..xde keja cari keja..adoi!

sape xbegang, mmg ptt mati pun..huh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails