~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, March 23, 2011

"Si bongsu" yg degil

Tadi n3 auto publish.

Now, aku dah di opis. Tak jadi MC, sbbnya tak jadi cabut gg.
Bukan main verangan lagi aku kalo MC nak wat mcm2 kat rumah.
Alih2 bila sampai klinik doc suruh x-ray dulu. Pelik sbb masa aku cabut gg last year, x kena xray pon.
Aku pon tanya doc naper nak xray (sibuk jer). Dia kata kena xray sbb yg sakit ni gg bongsu & nk tgk sama ada akar gg ni bengkok @ tak.
 Bila dengar jer, gg bongsu...aku dah ketaq lutut sbb dr xperience kawan2 yg dh cabut, gg bongsu ni amat2 sakit ok. 


Result xray kluar & konpem aku kena wat surgery kat Hospital Putrajaya, ngeri beb. Hurrmm kena wat appoinment lain pulak. Rasanya aku nak amik date lepas kenduri adk ipar la, bln 4 . Bila dah wat surgery ni, amik masa gak nk ok, maunya 2 minggu kena makan nasi lembik....huhuhu

Bila dah tak MC terpaksa la balik rumah & tukar baju nk ke opis pula. Sib baik klinik & rumah dekat jer, balik jln kaki. Sempat lagi sidai kain. Gi keje pon tgg bas, malas nk nyusahkan en asben, lagipun dia ada event ari ni. 

Masa tgg bas, ada la sorang makcik ni, aku ni ringan mulut sembang ngan dia. Tanya nk gi mana? Dia kata nak gi Presint 2. Akupun cakap la yg aku nk gi Presint 4. Masa tgg bas, tanya lah dia bas nombor2 sekian lalu tak jln yg aku nk gi, jawab pun acuh tak acuh. 
Pastu aku napak dia tahan bas, tgk no bas mcm tak lalu jer tempat yg aku nk gi. Aku pun tanya pemandu tu & dia ckp dia lalu Presint 4. Si makcik tu awal2 dah duduk dlm bas, iissshhh geram tul. Kot la nak ajak aku naik bas ngan dia, padahal awal2 td aku dh ckp nk gi laluan yg sama ngan dia. 
SOMBONG

12 comments:

-Sara- said...

oo xjd mc rupenyee.. hehe.. ade maselah nak menikmati sisa mase yg ade sebelum gigi tu dicabot, hehe :D

Ogy said...

leerr makcik ni berat mulut ni....takpun dia tak tau presint 4 tu kat mana kot...heheee

sakitnyaa nk kena operate pulak..

Yan said...

tgh meroyan kot..

aduhh sakit nya gigi..

Fieza79 said...

mak cik tu agak nya dia sakit gigi kot..hehee

sw33tdarling said...

makcik tu takut kena pukau kot.. bkn kita ckp muka kita mcm orang jahat, tp makcik tu dlm mode berhati2 sebelum terkena... mana lah kita tahu kannn, skang ni mcm2 orang pun ada

~Siti Hajar~ said...

gg bongsu mmg sakit tau, ms nk tumbuh pn sakit dah, ni nk cabut plk...

Opismate sy pya hubby pnh la p cabut gg bongsu, kn operate sbb gg tu dlm, tp doktor tpotong lidah dia sikit, mula2 mmg xrs sakit sbb doktor bius tp hilang ubat bius mula la meraung, siap nangis lg tau..huhu

syariza09 said...

-Sara-

of coz, nk mkn sampai lebam

syariza09 said...

Ogy

kalo berat, toksah bawa la makcik wehh

syariza09 said...

Yan

huhu..bongsu meroyan

syariza09 said...

Fieza79

aar kot, gg dia kena cabut kot

syariza09 said...

sw33tdarling

hurrmm, pukau?? susah ler nk tanya apa2 nanti

syariza09 said...

~Siti Hajar~

eeiiiii...takut la dengar citer ni, terpotong lidah pula tu, ngerii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails