~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, March 22, 2011

Lembutkan tangan yg keras

Tangan dah ler keras, x leh jadi nie. Nak kena letak losyen banyak2 ni, kasi lembut sikit.
Hujung bulan ni kan nk kena mengubah hantaran, kalo tangannya dh keras, susah ler nk ngubah. Lain pula bentuk yg aku buat nanti. Dah ler lama aku tak mengubah. Semalam dapat call drp adk ipar, katany pihak lelaki suruh sediakan sireh junjung. Aiyakk...

Kalo diikutkan mmg kami tak masukkan sireh junjung dlm list pon sbbnya masa bertunang aritu dh bagi, & rasanya kalo time kahwin tak yah la. Tup tup tup request dr pihak lelaki pula, may be adat org sana kot. X per la, ikut je lah. 


Kali ni cadangnya nk buat sendiri jer. Siap aku meng "google" lagi.
Tak yah susah2 nk wat tingg mcm KLCC, buat ringkas jer. Sireh tu cuma syarat jer, cucuk2 je lahh.

13 comments:

AzMask said...

gubah jangan tak gubah.. hehehe

sw33tdarling said...

suka gak dengan gubahan.... walaupun tak cantik, tetap puashati sebab dapat buat sendiri.. jimat pun jimat!

mamyharraz said...

kadang yg simple tu lah yg cantik..

selamat mengubah ya ;)

syariza09 said...

AzMask

gubah bior ler menjadi ..hehe

syariza09 said...

sw33tdarling

aar...leh decor suka suki

syariza09 said...

mamyharraz

tu laaa, x yah susah2 nk wat bentuk mcm2, bknnya pandai pon

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

Sirih betui ka sirih tipu?

syariza09 said...

Mrs. K aka Ibu Hadif

mana leh tipu2, kena betoi, nanti x berkat..hehe

-Sara- said...

wahh..bleh bukak tempahan la pasni ekk..hehe :)

~Siti Hajar~ said...

sireh junjung janji pakai fresh flower gubah camna pn cantik..

klu kat cni mmg adat kn bwk time meminang, akad nikah & time kenduri..sbb nti org tua2 sembang pakai ambik sirih tu wat gula2...hehe

Lee-Yan-Naa said...

bolehla saya tempah lepas ni kak hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

NAK PALING SENANG GULUNG JA SIREH TU MCM KELONGSONG PASTU CUCUK2 DGN BUNGA HIDUP..SIMPLE JA..

kella said...

teringin nak menggubah sendiri.. tapi sperti tikus membaiki labu pulak! huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails