~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, February 2, 2011

Ari ni aku tak mau boring2 kt opis

Agak2 buleh ker? Ntah ler. 
Harap dapat jadi mcm tu ler. Kawan2 pun ramai yg dah cuti, aku jer yg terkial2 dtg opis. 
Sebabnya aku takmo boring tu berpanjangan, semalam dah cuti wilayah, esok lusa cuti CNY, Sabtu Ahad pon cuti lagi. Kalo lama2 dok rumah & tak kuar mana2 aku akan jadi stress tahap gaban. Better aku gi opis, sekurang2nya kuar gak dr rumah...hehe

Kami somi istri x der plan pun nk gi mana2 sbbnya en asben keje dr pagi sampai separuh petang. macam semalam nk bagi hilang boring, abis2 pun aku kuar gi Mydin beli brg2...huhu jadi laaa

Ari ni tak rancang pon masuk keje lewat (9am), tapi ni smua gara2 Aiman ler.
Semalam siang, dia tak tido pun, ingatkan kalo tak tido siang, mesti la dia tido lena waktu malamnya. Rupa-rupanya idak pon, asyik terjaga nangis2 jer, minta susu tapi x minum pon, may be dia sakit mulot sbb b4 tu dia ngadu skt mulot. Kul 3am dia bangun nk tgk tv, huhu...aku dah x larat dah sbb asyik terjaga b4 tu. Sib baik abah dia bangun tgk bola lak. Lastly kul 4.30am baru dorang tido...bunyi alarm pagi ni aku sedar tapi rasa x larat badan nie...huhu biarler gi lambat sikit lagipun aiman baru jer terlelap kasi can dia tido jap.

Dah gi lambat tu wajib ler tapau bekpes, plan nk mkn samer2 pun terpaksa cancel coz dh lmbt kan..Makcik2 yg jual tepi jalan pun amik cuti, x der pula jual. terpaksa la tapau kat Petronas jer..ni ler hasil tapau, janji konyang sampai ke petang. Sib baik ler tapau, rupanya cafe pun dh tutup.

bekpes...bihun grg


for lunch, 2 utk aku & 1 utk Aiman


jemput makan

pssttt...ari ni sajer jer pilih baju2 & tudung tak yah gosok...pemalas kannn


ada ker saper2 yg boring ari nie???


13 comments:

Yan said...

Ramai yang cuti straight seminggu kan. Asal lak duk umah boring. Kan best leh berbelog..

mummy_ayu said...

me..boring sbb mood nak cuti..anak2 pun dah kat umah Ibu...so...ingat nak balik je..tapi boss keja, so me pun kena keja...

mamyharraz said...

jgn boring2..

kt sini tak rasa boring sbb sana sini bukak hamper collect angpau =P hehe

tp tulah kan mamy pun tak de plan cuti 4 hari ni..sbb mood lebih nak menunggu bulan dpn ^^

syariza09 said...

Yan


sy mmg cpt bosan kalo dok rumah jer, kalo 1hari dok rmh ok ler, tp kalo berhari2...errrmmm

syariza09 said...

mummy_ayu

oooo kat opis jg lah yer...sabarrr...tinggal brp jam jer lg, pasni leh la mummy ayu blk kg

syariza09 said...

mamyharraz

wahhh....meriahnya, main buka2 hamper lg

x per la mamy, bln depan amik cuti banyak2 yer

ainnoraini said...

sedap bihun goreng tu...
kak ain pagi2 dah minum milo...

esok baru bercuti...

hyazz said...

huhuhu....lapauuu laa... tengok mihoon u tu buat aii nak nangiss la..

Fieza79 said...

boring jgk ni...nak cuti..huhu

kdg2 kak fieza pun mcm tu la mls nak gosok baju pnya psl..belasah pakai baju dn tudung yg tkyh gosok..

syariza09 said...

ainnoraini

milo pun leh kenyang juga tu :)

syariza09 said...

hyazz

aloooloo...tau ler u x bekpes lg...cpt2 gi cari makanan wehh

syariza09 said...

Fieza79


skrg smua mau xpress jer kan

Ogy said...

sapa je yg ade kt opiss tu??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails