~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, November 24, 2010

terSENTAP 10minit

 Mmg betul2 tersentap....
Baru jap tadi che asben call aku, katanya nursery call dia suruh gi amik Aiman. Kononnya Aiman gaduh2 kt nursery.

mak aiii...terkezut beruk aku
Macam2 bermain di pikiran aku.
Naper jadi mcm tu, aku tau la kadang2 Aiman tu terkasar sikit, biasala budak2 tgh membesar
Bukan dia sorang mcm tu, budak2 lain pun mcm tu gak, main2 gaduh, pastu baik smula
Masa tu la aku terpikir nak amik dia balik & harus ler  kena amik half day.
Rasa  tak puas hati. Aku call semula che asben & tanya balik apa dialog org yg phone tu cakap

Katanya (lelaki yg call - aku ingatkan manager nursery)

" Dtg nursery sekarang, amik anak awak, dia gaduh2 kat sini" (tanpa bagi salam & perkenal diri )
Trus org tu letak phone.
en asben pon tak puas hati lg & call semula no. tu
"Mcm mana anak saya Aiman leh gaduh2 pula, dia kan baru 2thn 3bln"
Yg sakit hati lagi tu, leh pula org tu jawab
"eh...eh..sorry, salah orang"
Memang bengong...ngong..& ngong..tak reti pula nak minta maaf.
Dah ler tak de bahasa, call org reti nak sound jer
Kalo yer pun dia call parents, takkan x der mukadimah dulu...mmg siotttttttttttttt

Aku pon try call cikgu kt nursery & tanya keadaan Aiman
Katanya Aiman ok jer ari ni, bertambah baik lg ada ler
(fuhhh....lega rasanya)

ggggggrrrrrrrrrrrrrrrrr
Mmg sah org tu salah nombor


**********************************
tersentap 10 minit
sayangnya----belajar tinggi2 tapi  miskin budi bahasa

18 comments:

mamyharraz said...

anak mamy pun ganas cara main iskkk risau mcmmanalah dia kt sekolah nnt..

mak dah pesan hangpa stanbylah cuti sbb nnt takut anak hangpa gaduh kt sekolah *gulp*

syariza09 said...

mmg risau....jgn jd perang besar cukup ler

izan_cute said...

ish,dah ler takde salam bagai,main terus cakap je pastu salah orang.ada2 je..kita kalau bab2 anak mmg sensitif kan?Prihatin...

ainnoraini said...

sabar..sabar..ye...
saje nak buat gempaq jerkan...buat kite susah hati jerkan...tak patut betul kalau dah salah minta la maaf...dah ade budi bahasa betul..

syariza09 said...

izan_cute

mmg sensitip..jgn sajer2 nk wat org sentap lak

syariza09 said...

ainnoraini

masalahnya depa ni wat gempaq tak bertempat...geram tul

-Sara- said...

ishh kuang ajarnye org tu! malay ke?

syariza09 said...

yapp....melayu jati. betul la kata Dr M, "Melayu mudah lupa"

Fieza79 said...

ishh mmg takde adab..! sergah org ikut suka...ehh ade ke pekerja nursery mcm tu..ckp mcm tu..kalu kat sini siap la byr mahal2 biadap..!

Zaidah said...

betulker dia tu manager nursery rasa macam nak luku aje kepala dia tu.....geram jugak zai...huhuhu

Ogy said...

kalo ai pun sentap..tp lama sket..20 min!

syariza09 said...

Fieza79

adaaaa...manusia ni 1001 prangai ada. b4 ni dh pernah dengar pasal boss & staff yg kureng ajar ngan parents..x der adab tul dorang ni

syariza09 said...

Zaidah

ye laa kot..sbb yg call tu lelaki & der sebut pasal nursery.. kalo dpn mata mmg dh kena se dassss...dussshhh

hyazz said...

biasa la kalau budak2 gaduh... nama kan budak2... tapi kalau org tua yg jadik budak... tu susah sikit la azz.. mau kena lempang gitu...sabar je yer

syariza09 said...

Ogy

errkk...lamanya

syariza09 said...

hyazz

mmgpon. kasi lempang & biar ada cap tgn kt pp dia ...ggrrr

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la kan... kadang2 org kita ni tak reti nak berbudi bahasa denga orang lain... sesuka hati je nak sound2...

dah tu, salah orang lak...

**faris pun pernah cikgu dia complain kata terbuat budak lain... biasa la, budak2 tengah melasak... tapi sepatutnya cikgu tu pun tengok2 la budak2 sama... bukan biarkan diaorang main sesuka hati... erm...

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

tu laa. apa salahnya dia bermukadimah ngan cara yg betul.
mak bapa antar anak kt nursery tu bukannya free, berbayar. apa salahnya berbahasa sikit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails