~ CliCk mY HeArT ~

Friday, July 23, 2010

Kungfu @ home

Ari tu aku berkungfu di rumah, tak kira apa nak jadi pun aku tetap nak  b'kungfu. 
Bukannya aku nak b'kungfu mcm Jet Li (nanti dia tak boleh cari makan pula), tapi tekak aku ni tringin ngan kuetiau kungfu. 
Padahal last week aku dah makan menda ni kat cafe, mungkin chef tu masak sedanp sgt kot..aku asyik tringat jer..
Apa lagi, buat sendiri kat rumah lagi best, boleh buat banyak2 mcm banyak nor nk makan
Sblm buat tu kena ckp ngan che asben dulu setuju @ tak masak kuetiau kungfu for dinner mkanan berkuah ni bkn peberet dia, sib baik dia bg green light. Mulakan operasi

Ayam, udang, sotong..my peberet

keutiau yg dh digoreng ngan telor (entah betul ke tidak org masak camni..hentam saja daa)
 tadaaa...dah siap..marbeles..sedap..tak tipu woo (puji diri sendiri)
Ini buktinya:::::: @im@n siap hirup kuah sampai licin woo

 tringin nak buat ker??
meh sini nak ajor

Bhn2: 
(A)
Ayam/Udang/Sotong (ikut suka nak letak apa)
Bwg putih
Tepung jagung
Sos tiram
Carrot
Bunga kubis
Sawi
Kiub pati ayam (x letak pun x pe..sajer letak menda ni nak bagi lebih sedap)
Cili merah 
Daun sup
Bawang goreng
**************
Kuetiau
Telor
****************************
Tumiskan bwg putih. Pastu masukkkan bahan2 lain mcm biasa (tulisan hijau) & jgn lupa masukkan air (nanti x de kuah pula). Tepung jagung masuk last utk kasi likat (bancuh ngan air dulu)

Kuetiu digoreng nagn telor mcm kita buat telor dadar

Siap utk dimakan..mkan kasi licin tau :-)




3 comments:

izan_cute said...

Salam...pnggil akak aci tak?mesra sket,hehe...err betul ke pangkat akak?kwang3x...

bila tgk menu ni kan,terus izan teringat org tgh laut tu sbb dia suka sgt mkn kungfu2 ni.

izan selalu buat,kuew teow tu bungkus dlm telur,hehe.kdg2 terburai jugak..tp bila tgk akak wat cmni,terus rasa lg senang,goreng je dgn telur kan...idea yg sgt bernas dan terbaek,hehe.

tq2!~

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wauuuu sedapnyerrrrrrrrrrrrrrrrr

syariza09 said...

izan_cute
betul kot..umo dh 33, pangkat akk la kot..he..he..dh tuo cikit
oooo...org jauh tu suka ngan mknn ni ker..kalo izan msk mti tringat jer kan..sbenornya akk x tahu nk goreng kuetiau tu camne. so hentam saja daa. jd la cenggitu, buruk sikit rupanya..x pe la janji sodappp

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil
apa laieee...jom la buat. leh kongsi ngan ank2 :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails