~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, June 8, 2010

Air tangan..bukannya air kaki :P



Tetiba jer aku rasa ari Ahad lepas aku terrajin pulak. Rajin pula dok kat dapur lama2. Bila cuti camni, aku mula tringin nak masak & makn sedap2 selama ni x sedap ker :-(.  Pagi2 jer aku ajak che asben gi pasar sbb kalo gi lambat ikan yg aku nak dah abis lak. Dah la pasar tu kecik & peniaga yg jual pun leh bilang nan jari jer. Ok lah bg we ols yg dok Putrajaya ni. Balik pasar trus masak, aku harap adk aku x gi keja overtime lg sbb aku nak dia rasa dulu. Aku masak x der la banyak jenis lauk, cukup la 3 jenis jer.



Siakap stim


Telur bungkus(terkoyak la pulak), sayur campur


Petang pula tetiba tringin nak makan bubur pulut hitam. Gatal tangan pula gi buat, padahal che asben bukannya makan pun. Kalo beli paham2 je la, cair jer xsedap. So, utk puaskan hati aku decide utk masak.
Aku asingkan santan pekat & curahkan ke dalam mangkuk kemudian .Sedapppp sangatttt.....
Petang pula my mil dtg, aku goreng pula bihun. Takkan nak jamu bubur jer


Minum petang ngan air kopi Old Town, marbeles. Kopi ni my mil perkenalkan kt aku, dia srh aku wat kopi ni, sedap katanya. Tapi bagi aku kopi cap Songkok kopi kampung lagi sedap...perrggghhh


**Tamatlah kisah aku pasal makan2 :D **

5 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Tu la, hari cuti ni la boleh memasak macam2 kan... best la tengok bihun tu... saya ni kadang2 bab2 masak mee goreng ke bihun goreng ke fail sket... hehe

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

a aar..time cuti ni baru ader masa nk tunjuk skill masak. Kalo hari biasa tu main campak2 jer

SiTi said...

waaaa byk nya masak....nnti da msak byk2 tu calling2 laa yer..leh tumpang sekaki...huhuh

MRS. K said...

omakaiii... ni mesti mak metua paling sayang ni

syariza09 said...

Siti
okeh..roger. stand by pewott ye

Mrs K
tau tak pa :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails