~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, September 15, 2009

Macam-macam nak buat

Ari ni dah ari Selasa, tinggal 4 ari je lagi nak raya. Brg2 keperluan utk aku, Aiman, mak bapa & mertua smuanya dah selesai aku beli. Lega. Kalo tak, rasa x senang duduk jer. Baju Melayu Aiman pun last minute abahnya beli. Tapi..yg kelalakarnya, baju tu dah muat ngan badan tapi sayangnya bila nak masukkan kepala, x muat la pulak. Adussss...x leh jadi ni. Kena la gi Warta & tukar semula. Cuba..cuba..& cuba lagi. Smuanya x leh masuk. kepala dia lebar. alahai...terpaksalah aku amik baju yg saiz besar. may be utk budak 2thn lbh. x pe la janji muat. Banyak la pulak keje aku, nak kena oter smula baju tu. Baju kurung ready made aku pun sama nk kena oter. Aduss sempat ker. Kalau beli yg ready made ni mmg la camni. x smuanya sesuai ngan aku. Dah tu aku tringin lak nak buat popia nestum. Nak bg kt mak aku, mertua, & aku sendiripun nak gak. Tapi...sempat ker. Rumah nak kena kemas, baju banyak nak basuh, lipat, pastu nak jahit lagi..Adusss. x pelah aku cuba.
Kuih raya pun smua org yg order dah dapat. Smua org lain beli kuih raya nak simpan masa raya nanti, tp aku...aku dah pun ngap ..ngap..Dah suku aku mkn. x leh tahan la bila tgk kuih2 ni atas meja. Kesian..kat kuih2 tu. Bila raya nanti aku dah x terasa nak makan kuih2 ni. Muak. Ye la, gi mana2 rumah jer mesti nampak kuih. so, kalau nak sedap better mkn sblm raya. Tapi pastikan jgn habiskan smua kuih2 tu, simpan sikit utk tetamu anda..
Duit raya pun dah aku tukar..opss..bukan aku tp Ross yg tukar. thanks..banyak tul dugaan Ross masa tukar duit ni kan. Dugaaannn..
Apa2 pun. mood raya aku dah ada, w/pun tahun ni giliran aku beraya di KL, raya ke2 baru balik Perlis. Kat opis, nak buat kerjapun dah sampai tahap kemalasan yg melampau. Isshhh...bawa2 bertenang.
Rasanya esk aku, nak bawa baju yg kena oter tu. Jahit kat opis jer. Leh gitu..






2 comments:

MRS. K said...

boleh..boleh..
bosannya..
ari kamis jumaat mesti lagi bosan
sume orang dah cuti

syariza09 said...

trima kasih kerana menyokong..he..he

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails