~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, September 1, 2009

First time..






Smalam Hari Merdeka. Ramai yg ambik pluang ni utk pulang ke kampung. Aku...aku tak ke mana2 pun. Nak balik kg pun jauh sangat. Lagipun raya nanti dah nak balik. Maklumlah kos nk blk ke kg aku bukannya sikit, terasa juga la duit minyak & tol. Lbh baik duit tu aku simpan utk balik raya nanti. betul tak?? betul... Aku call adik aku yg dok di Shah Alam utk berbuka ngan aku. Bukannya pa, tringat pulak ari tu dia kata nak mkn ikan stim & daging black pepper. Kesian jugak dia ngan member2 je kat sana. Dah la family jauh, nanti kata aku tak ajak pulak. Tapi lastly, dia pulak yg tak dapat dtg, busy. Disebabkan dok di rumah la aku nak masak sesuatu yg belum pernah aku cuba masak. Aku cuba buat cucur udang & roti john.
Sabtu
Ayam masak lemak + Ikan bakar + Air Asam + Sayur Campur + Cucur Udang

Pic lain lupa nak snap. Ini la rupa cucur udang aku. First time buat tau....Sos pun aku buat skali. Sampai ari ni sos tu ada lagi. Biasala kalau first time buat, kurenggg la sikit. x gebu la pulak. Tp walau macam manapun, laku juga cucur udang ni. Licin dimakan oleh mr & mrs.

Ahad

Sweet sower ikan + masak lemak pucuk manis & keledek, ayam goreng + roti john

Ini lah hasilnya roti john versi aku. Aku bancuh ramuannya & Mr tolong tepek kat kuali. Kalau ada yg ternampak garing hangit maafkanlah dia..first time

Isnin

Tomyam campur + sayur bayam + ikan bakar berempah

Sorry no pic. x sempat snap. Ikan bakar berempah tu tersilap langkah, sepatutnya aku kena balut ikan tu, tp disebabkan daun pisang & foil x de, aku branikan diri bakar je togel mcm tu je. Hasinya rempah aku hangit..kuang..kuang..padan muka aku. next time kau buat lagi.

Hari ni x buat kuihpun. Saje nak gi ke PARAM (psr ramadhan). Ari minggu je yg aku sempat nak gi. Kalo ari lain x sempat. Meriahnya....Kalau ari2 ke param aku rasa rabak jugak la poket. Smuanya rasa tringin nak beli. Nsb baik la smalam poket aku x rabak sbb misi aku hanya beli kuih je. Lauk pauk x yah beli. Selamat............

2 comments:

MRS. K said...

ok la tu..(sambil buat gaya siti saida)

syariza09 said...

kalo nk buat gaya siti saida kena lentik badan la pulak..hik..hik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails