~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, September 2, 2009

Ada bonus ke thn ni??


Setiap hari bila baca paper, ada jer crita pasal bonus. Semua yg kerja gomen masing2 buat muka sedih simpati la tu ngan Pak Najib, termasuklah aku. Bajet dah la lambat lagi, Pak Najib pulak senyap je. Takkan tak nak kasi duit raya kot? Kalau x silap aku, ada juga thn2 yg sblm ni weols org2 gomen ni, x dpt bonus. Uissshhh...seksa juga la rasanya. W/pun anak x ramai, yg pastinya kalau dah namanya raya, mmg perlukan bajet yg tinggi. Nak balik kg kena bayar duit minyak, tol, makan minum on the way blk, servis kereta. Dah tu kalau balik kg pula, takkan la balik ngan tangan kosong. Kena la belikan present wat mak bapa, adik2,mertua, adik ipar & jgn lupa pula duit raya kena ada. Masa tu mmg rasa nak migrain. mcm nk nangis je. gaji yg adapun cukup2 je. Fuhhh...dugaan..dugaan..
Tapi mcm mana ngan tahun ni?? Takkan x dak bonus kot? Dalam paper tadi, Ahli Parlimen Putrajaya -Tengku Adnan kata dia dah pun usulkan pasal ni ngan Pak Najib. respon Pak Najib pulak........dia senyum jer. Harap2 senyuman tu senyuman yg berbentuk duit la...

2 comments:

kak ina kl said...

salam...tulah pasal..klu dpt bonus barulah meriah raya kan....ala suami akak bukan kerja gomenlah..

tapi gaji dpt cepatkan..kena beringat tu..

syariza09 said...

takut jugak gaji cepat ni. yg tu la yg nak tampung sampai hujung bulan..entah cukup..entah tak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails