~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, August 5, 2009

.....Besday 2 U...





Birthday Boy
Mohamad Aiman Danial




HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO AIMAN..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...

Lagu tu dah pun dinyanyikan beramai-ramai Ahad ari tu. Actually birthday party Aiman ni dibuat lebih awal 2 hari. Sepatutnya aku sambut 4 Ogos. Dah waktu kerja x leh la aku nak buat smua tu. Hujung weekend ni pun aku ada hal, so kena la sambut awal. Aku buat kecil-kecilan je. So, x dpt la aku jemput ramai. Sape2 yg aku x jemput tu jgn kecik hati ye. Next time aku jemput korang yer.
Tapi kan buat kecik2 mcm ni pun dah rasa letih. Bukannya ape, sblm celebration tu kena mengemas rumah (buang sawang, lap cermin, kipas, buang habuk sana sini), pastu gi beli brg2 kat pasar borong, care4 & yg paling letih bila ada brg2 yg terlupa beli & kena gi smula ke kedai. Yg letihnya aku & asben aku. X pe lah. Biasa la kan..Janji niat aku dah tercapai. Entah mcm mana la sejak 2-3 ari ni, Aiman asyik nak melekap jer ngan aku. Bila aku ke dapur, dia pun sibuk nak ke dapur. Susah la aku nak wat keje. Kalo ikut planning, aku nak masak yg ringkas2 jer. Sbb kalau nak masak banyak tu, rasa x termampu. Nsb baik la mak aku dari Perlis dtg utk sama2 celebrate. At last, dia pula yg kena masak smua tu. Ye lah..Aiman buat hal. Asyik nak ngan aku jer. X dapat la aku nak nolong. Ari tu aku jamu tetamu aku ngan
Mee Bandung, Pulut Kuning, Nasi Impit (My MIL buat) dan Sate,
Dadih (suruh kak ipar aku tlg buat separuh sbb x muat peti ais), Puding Laici (My MIL yg buat) Pisang
Air: Sarsi
Kek : Spongebob

Kebanyakannya mak aku yg masak. Abis tu aku masak ape....emmm Dadih jer. Bila crita pasal dadih ni nk marah pun ada. Ari tu aku bli perasa Strawbery & Mango. Strawbery kak ipar aku tlg masakkan & Manggo aku yg buat tp bila dah masak rasanya bukan Mango tp mcm Honeydew. Issshhhh...tak sukanya aku. x sedap langsung. kat rumah ada lagi tu. Jap lagi aku nk buang dlm tong sampah jer...

Sambung balik yer...
Kebanyakkan kawan2 yg dtg ari tu kul 4 lebih & kawan2 asben aku adalah org yg terakhir kluar dr rumah aku. Masa tu dah kul 7.30pm. Fuhhh lega bila smua dah slesai. Birthday boy pun kadang2 ada pasang surutnya. Ye la...dah time tido. Kul 6 lebih tu masa aku tgh borak2 ngan pn aiza dia pun tertido atas dukungan aku.Ciannya anak mama.
korang layanlah gambar2 kt bwh ni...




























Apa la si Aiman ni buat bawah meja..





Antara kawan2 yg dtg. Gambar kawan2 asben, aku x ambik pun. Kalau yg x der dlm gambar ni jgn marah yer..x sempat nak snap kot


Aiman bukan main suka lagi bila tengok hadiah2 ni. Asyik tersengih2 jer tunjuk gigi dia tu







Banyaknya baju Aiman. Sukanya aku. X yah la aku beli baju raya Aiman lagi. Save cost. Cikgu2 nursery ni pun syer duit beli hadiah kt Aiman. TQ





Pukul 2.30 baru aku terjaga. Actually aku tidokan Aiman, at last aku lak yg tertido.Badan letih sangat. Mulakan operasi mengemas 2.30pm - 4.00am. Esknya kepala rasa berat jer sbb x cukup tido.

Thanks kpd kawan2 yg hadir, yg x dapat hadir pun x pe. Kalau next year baut lagi, korang dtg ler..

4 comments:

.:Fae-Yust:. said...

uhhuuhuu...besh nye Birthday Aiman neh...rugi x dapat dtg ari tuu n sorry sesangat sb mmg x sehat lar Az... :(

anw Hepi belated Besday to Aiman!!!

mrs. k said...

hepi besday aiman.. nanti 2nd besday party aiman anty try datang eh.. tu pon klu mama aiman jemput.. heheee..

ibuhaikal said...

happy bestday aiman..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..dan semoga menjadi seorang anak yang soleh..aminnn..

syariza09 said...

K. yust..
ingatkan masih bersedih sbb che abe dah terbang.

mrs. k
aaa...nanti kalau ada lg dtg lah yer..kalau buat lagi ler...

ibuhaikal
Amin...moga termakbul doa tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails