~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, October 25, 2012

= Jom buat kek raya haji =

Ekceli kek ni bukannya buat utk raya haji pon, tp buat masa minggu yg lepas...Tapi kalo uols buat utk makan esok pon mmg ok sangat2...mesti disukai ramai & dipuji-puji... Butter Cheese Cake
Silalah cuba yer, kalo nak amik resipi sila ke SiNi

Tapi aku ni masa nak buat tu gedik2 sangat, tp dh sampai masa tu ada lak bahan yg tak cukup..Org guna lemon aku gi bantai paste orange...sib baik la sedap gak, cuma aku la yg tak berapa puas hati. Tu la lenkali ikut resipi, jangan ikut suka hati..uols jgn ikut mcm haku ok...

Jom tgk air tangan ahkak

Sebelum masuk oven
Gatal tangan gi conteng-conteng atas kek

Bila dah tgk hasilnya, mmg rasa tak sabaq nk potong

Bila dh potong, x sabaq pula masuk lam molot


haaa...apa lagi....cepat2 la pi buat, tunjuk skill uols leh buat kek kat mertua hihihihii


********************
Selamat Hari Raya Aidiladha
Aku cuma beraya di Kg Baru jer, hari ni half day, yer lah nk ke sana awal sikit, leh la tolong apa2 yg patut.
Tak sabar nk tgg Jumaat depan, nak sambut parents balik dari jauh ...Makkah


4 comments:

Ayen... said...

I like kek,hehe....Selamat Ari Raya AidilAdha..

ieda said...

wahh sedap nyeee
barulah meriahhhh raya aji nie ;)

wahida said...

amboi...gebunya kek...terbau2 wangi kek tu sampai sini...

terliur sudah...

-Sara- said...

alaa umah kita xde oven, xleh bake bake :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails