~ CliCk mY HeArT ~

Friday, November 19, 2010

Kemas rumah sblm tetamu datang, Perlu ke?

Saper kata tak perlu, sila angkat tangan



Saper kata perlu sila angkat kaki oppss gurau kasar plak



Of coz la kena kemas
 gilos per nk  bg org tgk rmh ko yg mcm tongkang pecah tu
kalo tetamu tu jenis yg dtg trus depan pintu & x reti nk sound awal2, mmg la kita tuan rumah ni x sempat nk wat apa2 kan..dh terkejut beruk jadinya
Tapi kalo dia telefon awal2 & bagi tau nak datang, takkan ler ko leh goyang kaki lak

Banyak bebel plak 
Sebenarnya nak crita yg esok aku adik aku sekeluarga termasuk mertuanya nak dtg rumah & stay sampai Ahad ni. Nak antar wife dia kursus kat Shah Alam selama sebulan. 
Anak2nya mertua dia yg akan jaga. Mertuanya duduk di Johor & akan dtg rumah aku utk amik cucu2 dorang. Kiranya rumah aku ni mcm transit ler.

Bila dah kata nak datang, mula la aku nak wat gotong royong bersihkan rumah nampak sangat cik kak ni pemalas 
Malam ni kena gotong royong lipat kain yg menimbun mcm gunung, semua tentera kt rumah tu aku kerah tenaga mcm ramai lak che asben & aiman

Dah tu kena pikir plak, menu apa la aku nak masak yer
Utk bekpes, mkn t/hari, mkn ptg, mkn mlm
Adesss

Kalo lah time ni mak ada kat rumah aku kan bagus, leh juga tlg2 masak caiit yg tu pun minta tlg mak ke


****************************
Org nak dtg -- mula nk kemas, nk lipat, nk basuh
Time ni ler migrain pikir menu

Korang sama ngan aku gak ker

7 comments:

Pn. Zana said...

kita serupa!!

time tu gelabah nak kemas umah, mop lantai, buang habuk, basuh bilik air & yg paling penting barang2 basah mesti ada. menu tu dh list2 dlm kepala dh..:) plan je dulu.

selamat berkemas yer !! Ammar bukan membantu die. asyik je nak try test pakai baju sndiri ..padahal dh pakai baju tuh.

aiDieNa said...

Sama lar tu.. lebih kurang jer.. biler orang nak datang kena pastikan keadaan rumah tip top!

syariza09 said...

hehe...sama yer. Ammar pon mcm aiman, suka pakai baju banyak2, nk test pakai

syariza09 said...

aiDieNa

harap2 pasni rumah leh tip top slalu

cik hani said...

perkara biasa pada sume org..
lain la kalu keje kite 24jam sehari duk mengemas rumah..
kn?kn?
=)

syariza09 said...

cik hani

fenatskan kalo asyik dok mengemas jerkk

-Sara- said...

haah! kite same! sara pon cmtu gk! hehehe :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails