~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, March 4, 2010

Gigi oh gigi..ngeri


Td gi klinik gigi. Bknnya sakit sgt pun. Tp ada rasa sikit2 jer. Bila minum air sejuk, trasa nyilu . Mkn benda2 manis pun camtu gak. Ingatkan nak suruh doc tampal apa2 yg patut jer. Nasib baik la x ramai org kt klinik ni (klinik gomen ok). Sementara no aku naik, nyilu telinga bunyi2 mesin kat dlm bilik tu. Hampehh. Rasa mcm masa kat skolah dulu2 plak. Aku x ingat bila last aku gi klinik gg. Yg aku ingat, aku gi klinik private utk cabut gg geraham. Jeng..jeng..no aku pun naik 189. Trus gi bilik doc ngan sopannya. Lemah lembut jer nurse & doc tu tanya soklan, sakit mana, keja mana? Bila doc wat keje dia, godek2 dlm mulut ku ini..tertiba jer aku melompat..bersilat...Aduhhh..sakit siot..Apa ni doc? Aku plak yg minta sorry kat doc sbb terkejut wat prangai camtu. Rupanya doc dpt kesan ada salah satu gigi geraham aku yg bergoyang dangdut..tunggu masa jer nak luruh. Ada gusi yang bengkak...La naper aku x rasa camtu.  Doc suruh aku mkn ubat surut bengkak then dtg next week utk cabut. Haaaaa C.A.B.U.T. Dah la tu doc suruh aku wat gigi palsu plak. Sbb dua gerham dah x der, Nanti effect ngan gg atas plak. Lorrrr...trasa tua plak, ada gigi palsu, dah mcm nenek aku la pulak. Huhhh..muda2 lagi dah pakai gg palsu. Ngeri ngan 2 menda ni. Cabut & gigi palsu. Mcm2 dengar pasal cabut gg kt tpt gomen risau plak. Tp Mr & member aku yg lain ckp, klinik gomen skrg dh ok, kalo cabut dah x sakit. Ye ker? Abis tu camner ngan gg palsu, nk wat jugak ker?
 Alahai...


psttt..terlupa plak nk mkn ubat surut bengkak tu

1 comment:

fantaghirolynn said...

bilanya nak cabut? kita pun nak g cabut gak.. tapi xde goyang or rosak..cuma gigi tu salah tumbuh.. gigi bongsu.. adusss tetiba rasa seram jea.. 4 batang mau kasi buang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails