~ CliCk mY HeArT ~

Friday, April 18, 2014

Sewa kereta Sabah

Di Sabah kami cuma sewa kereta Viva saja. Maklumla famili kecik jer kan.
Aku cari nombor penyewa ni daripada blogger2 yang pernah ke sana. Sedikit sebanyak review dorang tentang Sabah banyak membantu aku.
Aku ada la call penyewa kereta yg lain, tp harganya tak berapa sesuai. Aku tau aku leh dpt murah dari yg dorang sebutkan. 

Aku call ngan En Shahril - 012 822 1685
senang berurusan ngan dia
Kereta Viva Auto - RM90 sehari
Viva Manual - RM80

Aku sewa auto, ikut permintaan en asben..dia malas nk manual-manual hehehe.
Aku amik Selasa dlm kul 1 dan pulangkan Khamis kul 3pm. Dia amik RM180 . 
Dia lebih kurang ngan aku, kira ok la. Aku janji pulangkan  kul 3 tp ari tu aku pulangkan awal  sejam. Kul 2 dh bg sbb spai airport awal.

Kereta dia mmg tip top. 
Aircond sejuk, cermin tinted..best je aiman tido
Rasanya dia juga ada kereta yg lain2..kalo berminat uols leh call dan tanya dia ok.


En Shahril hantar kereta ni kat airport dan masa pulangkan pon kat airport jugak.

Dah dapat kereta teruskan perjalanan ke Kundasang. eh tak..kami lunch dulu kat KK, lunch kt kedai mamak jer...makan pon tak rasa apa, kiranya makan utk lapik perot. 
Ingatkan KK x de kedai  mamak hehehe..Dah kenyang baru teruskan perjalanan ke Kundasang.

Kami kena cepat sampai sana sebab perjalanan dari KK ke Kundasang amik masa 2 jam setengah. Pastu kan kat sana cepat gelap. Lagi la aku gelabah...dah la gi tempat orang, jln pon tak tahu..Jadi jgn la cari pasal nk gi lambat2..dh gelap kang ko teraba-raba pulak. Sepanjang perjalanan berdoa jer, jgn la sesat, jgn la kereta buat hal...alhamdulillah, smuanya ok


cerita sebelum ini: Sabah - Part 1


5 comments:

MyCherita said...

Salam ukwah..salam perkenalan.. 1st Blogwalking time sampai sini.. salam dari MyCherita

Azian Elias said...

Salam..

lama sungguh tak singgah sini. Sabah mmg best. esp Kundasang.. masa akak pegi dulu member bagi pinjam 4FD dia.. 4 bijik plus cousin org Sabah jadi tour guide.. mmg best.

Dalia Hajar said...

Syok x pi sabah Sya? ada jgk perancangan tuh tp xtau la bila..

cepat2 yer update xsabar plk nk tau kisah percutian sya ni...hehe

syariza09 said...

MyCherita
Salam perkenalan.

Azian Elias
best la akk ada kawan kt sana..best kan kundasang


Dalia Hajar
hamboi lama hajar menyepi..seronok sabah..nanti sy update ok

Wan Kereta Sewa Shah Alam said...

Assalam,

Tumpang promo tuan :)

Kalau datang bercuti ke area Lembah Klang boleh hubungi kami untuk dapatkan Kereta Sewa. Harga dijamin Murah dan berpatutan :) Lawati website kami untuk maklumat lanjut.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails