~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, November 1, 2011

Pasni ni time keje, kena keje....no more FB & blog

Pagi ni dh selesaipun lapor diri ngan boss baru...lapor diri jer, lom lagi keje kat sana. 14 November baru rasmi aku keje sana. Gi sana with my asben, thanks laling coz cuti utk temankan wife mu ni. 


Tak sangka pula, gi sana pun kena punch card, padahal gi sana 2 jam jer. Dah sembang ala2 mesra ngan org2 admin sana...kena buat baik2 wooo...nanti depa tu juga nk jaga buku servis & buat gaji...


Lastly baru suai kenal ngan unit sendiri..
ooo kat sana konsepnya nk masuk bilik , kena buka kasut coz lantai carpet. ok...jaga kebersihan kot. Tapi kt opis aku ni pakai carpet gak, x der pula nk buka2 kasut bagai.

Ramas mesra ngan kawan2 baru....senyum sampai ke telinga yer, aku senyum ikhlas ok. Depa senyum gak, harap2 ikhlas jugak lah yer. Big boss sempat lagi bagi tazkirah kat aku, khusyuk pula aku dengar. 



jadikanlah kerja kita sebagai satu ibadah, anggaplah rezeki 


kita bukan di ofis belakang rumah tapi nun jauh dari 


rumah.......insyaallah kita akan bekerja ngan tenang" 


...ooohhh sesungguhnya ayat2 di atas mmg terkesan di hati




Boss ni macam dah tau-tau jer apa dlm fikiran aku...mmg sbenarnya aku berat utk melangkah. ok...dia cuba psiko aku...sekurang-kurangnya aku dpt semangat drp dia...thanks boss...tengah2 khusyuk melayan tazkirah, terpandang pula aku ngan skrin sebelah boss...alamak! ada.........






kat mana2 aja ada..termasuklah blk kerja

google

skrin tu lbh kurang camni la
pasni jgn cuba nk korek2 idung  sesuka ati
nanti boss nampak
Yg pasti no more FB & no more blog.........
FB & blog time opis penting tau, tu umpama terapi utk ilangkan stress
huwaaaa.......mau nangis maaaaaa



7 comments:

mamyharraz said...

sy doakan sya selesa&gembira kt tempat baru nnt :)

alarrrr susah banyaklah kalau ada cctv..harap2 ada ruang utk blog&fesbuk nnt kan sya :")

Ayen... said...

Saje tepek je kot gambo cctv tu,kuikuikui....

Mama Gee said...

waktu rehat boleh kot...updet laju2....huhuhu...

SiTi said...

erkkk...ada cctv..?

memula tu mmg susah sgt nak sesuaikan diri...ct dulu pun mcm tu la jgak...smpai mood nak berblog pun dah xde...tu yg smpai berbulan2 x update..apa2 pun ct doakan moga happy2 kat tempat baru

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu siap ada cctv laa.. xleh terkantoi laa nie

~~*Lady Salwa*~~ said...

bahaya jugak nih, ada cctv... tak leh nak wat aktiviti persendirian sesuka hati...

Zana Adieyza said...

ada cctv la pulak.. nnti update blog lepas office hour k..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails